لوله پلیکا – قیمت لوله پولیکا

لوله پلیکا فاضلابی

لوله پلیکا یا به انگلیسی PVC pipe لوله‌ای است که در صنایع مختلف از جمله آبیاری، فاضلاب، برق و مخابرات استفاده میشود و تمامی خواص مواد یو پی وی سی را دارد و به سختی صدمه میبیند و همچنین دارای عمر طولانی نیز میباشد.

این نوع لوله‌ها زنگ نمیزند، پوسیده نمیشود به همین جهت در سیستمهای آب و فاضلابی، سیم کشی برقی و مخابراتی زیرزمینی و روزمینی کاربرد فراوانی دارد. لوله‌های پلیکا از جنس یو پی وی پس از پلی اتیلن پر مصرف‌ترین مواد پلیمری هستند.

هلدینگ صنایع برتر با تولید لوله پلیکا همراه با تمام اتصالات در تمامی سایزها و کلاس فشاری استاندارد بخش بسیار زیادی از نیاز مشتریان خود را بر طرف کرده و بالا بردن کیفیت همواره در پی بالا بردن سطح تولید خود و ارائه محصول با کیفیت ایرانی به خریداران میباشد.

بسیاری از افراد فکر میکنند پلیکا جنس این نوع لوله‌هاست و لوله‌های پی وی سی را با نام پولیکا می‌شناسند اما باید توضیح داد که پلیکا نام برند اولین تولیدکننده این نوع لوله‌ها است که به مرور زمان این اسم بر روی این لوله‌ها مانده است و اکثر مردم لوله‌های پی وی سی را با این نام میشناسند. مقاومت بالای و خراب نشدن این نوع لوله‌ها سبب پر طرفدار شدن آن است.
همچنین این لوله‌ها با رنگ طوسی یا خاکستری در میان مردم شناخته و پر طرفدار است.

سایز بندی لوله پلیکا

سایز بندی لوله پولیکا

سایز بندی لوله‌های پولیکا یا همان قطر داخلی لوله با سه واحد اندازه گیری شناخته و معرفی میشود که هر کدام از ما میتوانیم از این واحدها برای معرفی سایز لوله پلیکا استفاده کنیم که به شرح زیر می‌باشد:

  • سایزبندی قطر انواع لوله پولیکا به میلیمتر: 20-25-32-40-50-63-75-90-110-125-160-200-250-315-350-400
  • سایزبندی قطر انواع لوله پلیکا به سانتیمتر: 2-2.5-3-4-5-6-7-8-10-12-16-20-25-30-35-40
  • سایزبندی قطر اینچ: 2/1-4/3-1- 4/1 1-2/1 1-2-2/1 2-3-4-5-6-8-10-12-14

لوله‌های پلیکا برای هر کدام از سایزهای تولیدی دارای سه تحمل فشار معمولی، نیمه قوی و قوی هستند که هرکدام وزن و ضخامت گوشته ی مخصوص خود را دارند که بر اساس سفارش و نیاز مصرف کنندگان به آنها پیشنهاد داده میشود.

لوله پی وی سی (PVC)

لوله پی وی سی در حقیقت با نام اولین سازنده این نوع لوله‌ها در ایران با عنوان لوله پلیکا شناخته میشود و یکی از پرکاربردترین و بهترین مدلهای لوله‌ای است که تقریبا در هر موردی برای لوله‌های پی وی سی کاربردی خاص تعریف شده است.

لوله پی وی سی در سایزهای مختلف و با کلاسهای فشاری همچون لوله پلیکا در گریدهای مختلف تولید میشوند.

پی وی سی یکی از پر مصرف‌ترین مواد پلاستیکی می‌باشد اما تفاوت بزرگ لوله پی وی سی (پلیکا) با لوله‌های پلاستیکی این است که لوله پلاستیکی در برابر حرارت و آتش قابل اشتعال بوده و به گسترش آتش کمک میکند اما پی وی سی آتش را بر روی لوله پخش نمی‌کند بلکه فقط همان نقطه‌ای که در معرض آتش قرار گرفته، میسوزد و از بین میرود.

در مقابل این نوع لوله‌ها در برابر سرمای شدید زیر صفر ترد شده و بسیار مستعد ترک خوردگی هستند و برای فضاهایی با سرمای شدید زیر صفر مناسب به نظر نمی‌آیند.

پی وی سی پلیمری تشکیل شده از 43% هیدرو کربن و 57% کلر است. دو فرایند اصلی که در تولید لوله پی وی سی استفاده میشود عبارتند از روش اکستروژن برای تولید محصولات پیوسته مانند لوله پی وی سی و قالب‌گیری برای محصولات مجزا نظیر اتصالات.

انواع لوله پلیکا

لوله پلیکا چیست

لوله‌های پلیکا یا همان PVC در حالت کلی سه دسته تقسیم میگردند و یک نوع از لوله‌های ساخته شده با پلیمر PVC، لوله‌های Hi-PVC می‌باشند که دارای مزایا و کاربردی کاملا متفاوت هستند:

  • U-PVC
  • C-PVC
  • O-PVC
  • Hi-PVC

انواع لوله‌های پلیکا دارای خصوصیات مشترک از جمله ایمنی، دوام، پایداری و قابلیت بازیافت می‌باشند لیکن بسته به مزایا هریک دارای کاربرد متفاوتی می‌باشد.

لوله UPVC

یو پی وی سی که به پی وی سی سخت نیز معروف است نوعی PVC بدون پلاستیک می‌باشد که هیچ پلاستایزر یا نرم کننده‌ای در ساختار آن به کاربرده نشده است و همانطور که در بالا قید شد بعد از لوله‌های پلی اتیلن رایج‌ترین مواد پلیمری PVC جهت حمل و انتقال آب آشامیدنی، خاک و پسماند، فاضلاب و زهکشی زیر زمینی و کاربردهای صنعتی می‌باشد.

از جمله مزیتهای لوله پلیکا یا لوله‌های یو پی وی سی عبارتند از:

  • مناسب و انتخاب مطمئن جهت حمل و نقل آب آشامیدنی
  • دارای وزن سبک و جمل و نقل آسان
  • به لحاظ اقتصادی و قیمت کاملا مقرون به صرفه
  • دارای مقاومت مکانیکی بالا
  • دارای طول عمر بالا (حداقل بیش از 50 سال برای لوله‌های زیرزمینی)
  • دارای مقاومت شیمیایی بالا
  • مقاوم در براب اشعه UV خورشید
  • فاقد تولید آلودگیهای زیست محیطی
  • 100درصد قابل بازیافت

پلیمر غیرپلاستیک U-PVC متداول‌ترین نوع پی وی سی برای لوله‌ها و اتصالات به شمار میرود. همچنین از لوله پلیکا در تعبیه ورودی و خروجی سپتیک تانک پلی اتیلن بهمراه موفه استفاده میشود.

لوله CPVC

C-PVC مخفف PVC کلردار است. لوله‌ها و اتصالات ساخته شده از C-PVC بسیاری از مزایای UPVC را دارند. هر دو برای استفاده در آب آشامیدنی ایمن هستند، مقاومت بالایی در برابر خوردگی، دوام بالا و مقاومت در برابر ضربه عالی دارند. با این حال، لوله‌ها و اتصالات ساخته شده از C-PVC با محتوای کلر بیشتر از PVC-U معمولی، می‌توانند طیف وسیعی از دما را تحمل کنند. این امر C-PVC را به گزینه‌ای محبوب برای سیستمهای لوله‌کشی آب در ساخت و سازهای مسکونی و همچنین تجاری تبدیل کرده است C-PVC. همچنین قابل انعطاف بیشتری نسبت به یو پی وی سی دارد.

لوله‌ها و اتصالات ساخته شده از C-PVC صد در صد (100%) قابل بازیافت هستند. C-PVC به طور معمول برای لوله‌ها و اتصالات آب سرد و گرم استفاده میشود

لوله OPVC

پی وی سی مولکولی (O-PVC) در اثر یک فرآیند شیمیایی، ساختار بی شکل پی وی سی غیرپلاستیک (U-PVC) را به یک ساختار لایه‌ای تبدیل می‌کند.

O-PVC بسیاری از مزایای پلیمر U-PVC و لوله پلیکا مانند مقاومت در برابر خوردگی، حفظ کیفیت آب، مقرون به صرفه بودن و قابلیت بازیافت و تعادل بین حد بین مقاومت، سختی و انعطاف پذیری را افزایش میدهد. لوله‌های ساخته شده از O-PVC خصوصاً به لحاظ ظرفیت هیدرولیک، عدم شکل پذیری، عدم انتشار ترک و مقاومت در برابر ضربه و خستگی بسیار عالی هستند. به همین علت لوله‌های تحت فشار O-PVC یک گزینه عالی برای نقل و انتقال آب آشامیدنی است. همچنین برای مصارف غیر قابل شرب دفن شده مانند آبیاری و شبکه‌های پمپاژ فاضلاب مناسب می‌باشد. لوله‌ها و اتصالات O-PVC صد در صد قابل بازیافت هستند.

لوله HI-PVC

با افزودن مواد مقاوم در برابر ضربه به پلیمر U-PVC ضریب مقاومت این نوع لوله‌ها در برابر ضربات خارجی افزایش می‌یابد. از این لوله‌ها با استاندارد بین المللی ISO6993-1 جهت تامین سوختهای گازی با تحمل فشار عملیاتی 1 بار معادل 100 پاسگال استفاده میگردد.

مشخصات فنی لوله‌های Hi-PVC:

  1. ترکیب Hi-PVC از مخلوطی از PVC و کوپلیمرمبتنی برPVC تشکیل شده است. نسبت اصلاح کننده ضربه در ترکیب HI-PVC باید حداقل 7٪ وزنی باشد
  2. قدرت طولانی مدت: مقدار MRS لوله‌های اچ پی وی سی حداقل 18MPa باشد. انطباق با این نیاز با استفاده از ارزیابی طولانی مدت مطابق با ISO 9080 اثبات میشود. آزمایش باید در دمای 20، 40 و 60 درجه سانتیگراد، برای دوره‌های تا 9000 ساعت انجام شود. در دمای 60 درجه سانتیگراد هیچ زانویی قبل از 5000 ساعت نباید رخ دهد.
  3. دمای نرم شدن و شکل پذیری: دمای نرم کننده ویکت Hi- PVC باید حداقل 76 درجه سانتیگراد باشد.
  4. مقدار پلیمر U-PVC: K مورد استفاده برای ساخت PVC-Hi باید حداقل 65 باشد.
  5. مقاومت در برابر ضربه پس از تابش ماورا بنفش: لوله پلیکا فشار قوی باید به گونه‌ای طراحی شوند که پس از تابش اشعه ماورا بنفش بعد از مدت زمان طولانی نباید در اثر ضربه ترک بردارند.
  6. مقاومت در برابر عناصر سازنده گاز: لوله‌های Hi-PVC که در معرض تتراهیدروتیوفن و n-hexadecane قرار دارد، نباید دچار واکنش پذیری با ضخامت بیشتر از 30 میکرومتر گردد.
    بطور معمول از لوله‌های Hi-PVC جهت انتقال گاز طبیعی استفاده میگردد.

تفاوت لوله PVC و UPVC

لوله پی وی سی

لوله‌های PVC همانطور که اشاره شد دارای انواع مختلف می‌باشند و نباید با یکدیگر اشتباه گرفته شوند هر چند که ماده تشکیل دهنده هر دو پلی وینیل کراید می‌باشد اما با افزودن برخی مواد هر یک از آنها دارای خواص فیزیکی و شیمیایی می‌باشند.

در ذیل به برخی از تفاوتهای لوله‌های PVC و UPVC (دو مدل لوله پلیکا) اشاره میکنیم:

  1. لوله‌های PVC دارای مقادیر از پلیمرهای پلاستیکی است بنابراین دارای خاصیت فیزیکی انعطاف پذیری می‌باشد در حالیکه لوله‌های UPVC فاقد پلیمرهای پلاستیکی هستند بنابراین سفت و سخت می‌باشند.
  2. لوله‌های PVC به سبب انعطاف پذیری و نحوه اتصال آسان اغلب در سیستمهای لوله کش منازل، آبیاری، گردش آب استخر به کار برده می‌شوند لیکن لوله‌های UPVC به خاطر مقاومت مکانیکی بالاتر علاوه بر سیستم لوله‌کشی در حمل و نقل آبهای سنگین، در صنعت ساخت و ساز و درون دیوارهای ساختمانها و… به کار برده می‌شوند.
  3. لوله‌های UPVC دارای مقاومت کششی بالا می‌باشند و همچنین در برابر مواد شیمیایی و خورنده بسیار مقاوم هستند.
  4. لوله‌های UPVC دارای وزن سبک هستند و هزینه‌های حمل و نصب را کاهش میدهند و به دلیل سفت بودن به راحتی توسط سیمان نصب و فیکس میگردند.
  5. جهت نصب هر دو مدل لوله پلیکا توسط اره برش به راحتی برش داده می‌شوند و نیازی به ابزار برقی نیست لیکن روش اتصال شاخه‌ها به هم در هر مدل متفاوت می‌باشد.
  6. لوله‌های UPVC در مقایسه با لوله‌های PVC دوام بیشتری دارند.

محصول مرتبط: لوله پلی اتیلن

تفاوت لوله‌های PVC و CPVC

پلیمر PVC به خودی خود ماده‌ای سفت و سخت و شکننده است که تولید کنندگان با افزودن مواد نرم کننده آنها را نرم و انعطاف پذیر می‌کنند و با افزودن تثبیت کننده‌های دما، آن را در برابر محدوده‌های دمایی مختلف مقاوم و با افزودن مواد آنتی UV در برابر اشعه ماور بنفش خورشید مقاوم می‌نمایند. بسته به نوع و کاربرد و نوع افزودنی، لوله‌های PVC در رنگهای مختلف تولید و عرضه میگردد. تفاوت اصلی بین CPVC و پی وی سی مربوط به طیف وسیعی از درجه حرارت است که هر یک قادر به تحمل است. CPVC می‌تواند دما را تا 200 درجه فارنهایت کنترل کند، در حالی که PVC در 140 درجه فارنهایت به حداکثر میرسد.

بالاتر از آن دما، CPVC و PVC نرم و نرم می‌شوند و خطر خرابی اتصالات و لوله‌ها و در نتیجه خرابی سیستم لوله‌کشی را افزایش میدهند. اتصالات، عوامل اتصال به دلیل تفاوت در ترکیب شیمیایی مواد، برای PVC و CPVC متفاوت است. به عنوان مثال، نوع اتصالات CPVC باید مشخصات ASTM F493 را داشته باشند و نوع اتصالات PVC نیز باید مشخصات ASTM D2564 را داشته باشند بنابراین نباید این اتصالات بجای یکدیگر استفاده گردند و بر اساس اندازه لوله و کاربرد انتخاب و استفاده گردد.

مزایای لوله پلیکا

لوله‌های پلیکا یا همان لوله‌های پی وی سی با توجه به ساختار و مواد اولیه استفاده شده در ترکیب تولیدی آن غیررسانای بسیار قوی بوده و در برابر اسیدها و نمکهایی که باعث خوردگی لوله‌های فلزی می‌شوند مقاوم است و حداکثر تا دمای 140 درجه فارنهایت میتواند در برابر حرارت مقاومت داشته باشد و در برابر مواد شیمیایی که معمولاً در منازل استفاده می‌شوند نیز مقاومت دارد.

یکی دیگر از مزایای لوله پولیکا وزن این لوله‌هاست که بسیار کمتر از دیگر انواع لوله بوده اما این کاهش وزن سبب از بین رفتن مقاومت این لوله‌ها نشده چرا که از مقاومت بالایی نیز برخوردار است. اما لوله پلیکا بزرگترین مزیتی که در خود دارد این موضوع است که بر کیفیت آب مصرفی هیچ تاثیری نمیگذارد و سبب تغییر بو و مزه آب نمیشود. همچنین لوله‌های پولیکا در برابر آتش سوزی هم مقاوم هستند و در نتیجه بر اثر آتش سوزی شعله ور نمیشوند و به افزایش آتش سوزی کمکی نمیکنند.

از مزایای دیگر این نوع لوله و اتصالات باید به اتصال در تمام سیستمهای لوله‌کشی فاضلاب، پلی اتیلن، چدن، پوش فیت و… و جلوگیری از ریزش مصالح بنایی به داخل لوله و سیفون فاضلاب اشاره کرد. مواردی مانند سرعت و دقت در تست ایزولاسیون و همچنین عدم آسیب پذیری ایزولاسیون هنگام فنر زدن نیز مزایای دیگر لوله و اتصالات پلیکا محسوب میشود.

تولید لوله پلیکا

کارخانه تولید لوله پلیکا

فرایند تولید لوله پلیکا معمولا بر مبنای سفارشات مشتریان برای اجرای یک پروژه در سایزهای مختلف انجام میشود و میزان وزن هر شاخه و ضخامت گوشته و همچنین نوع فشار برای تولید لوله پلیکا را سفارش دهنده آن تعیین می‌نماید اما کیفیت تولید لوله‌ها به موارد مختلفی همچون ترکیبات افزودنیهای مختلف آن شامل پر کننده‌ها، نرم کننده‌ها، پایدار کننده‌ها و مستربچ یا همان رنگ دانه‌ها بستگی دارد که مقدار ترکیبات این مواد بسیار حائز اهمیت است.

اما جدا از فرایند تولید بر اساس سفارش لوله‌ها همیشه در تمامی سایزها و وزنهای استاندارد لوله آماده برای عرضه به مشتریان در خط تولید کارخانه هلدینگ صنایع برتر در حال تولید می‌باشد و آماده عرضه است.

حمل و نگهداری لوله پلیکا

هنگام جابه جایی و حمل لوله و اتصالات پلیکا بخصوص در مسافتهای زیاد باید به این موضوع خیلی توجه شود که ضربه‌ای به آنها وارد نشود و یا خراش و ساییدگی بر روی آنها به وجود نیاید و فشار بیش از حدی بر روی آنها در اثر بستن و مهار کردن لوله‌های پلیکا به وسیله طناب یا سیم بکسل پشت ماشین حمل نباشد و حدالامکان از کابلهای لاستیکی استفاده شود.

برای جابجایی این نوع لوله‌ها معمولا از ماشینهای حملی استفاده میشود که جایگاه بارگیری آنها حداقل 6 متر طول جا داشته باشد و بتوان لوله‌ها را به صورت افقی بر روی هم قرار داد. لوله‌های پلیکا در هر سایزی در شاخه‌های 6 متری تولید میشود و برای جابجایی آنها هم باید وسیله‌ای انتخاب شود که توانایی قرار دادن لوله‌ها بصورت افقی داشته باشد.

اتصالات پلیکا

لوله پلیکا

برای اجرای پایپینگ یا همان لوله‌کشی محل مورد نظر با استفاده از لوله‌های پلیکا حتما به یک سری اتصالات برای اجرای آن احتیاج است. برای اجرای لوله‌کشی معمولا از روش چسبی برای اتصال دو شاخه لوله پلیکا استفاده میشود که این روش به صورت سر کاسه‌ای انجام میشود بطوری که لوله PVC و اتصالات پلیکا دارای واشر کوپلر سر خود هستند که به صورت نر و مادگی در هم چفت میشوند و با کمک چسب مخصوص کاملا آب بندی و به هم میچسبند.

اتصالات پولیکا در انواع مختلف تولید میشود که هر کدام کارایی مخصوص خود را دارند و از جمله اتصالات پلیکا می‌توان از چهار راه 45 درجه، سه راه 45 درجه، سه راه 90 درجه، سه راه 90×90×90، زانو 45 درجه، زانو 90 درجه، سه راه تبدیل 45 و 90 درجه، تبدیل، دریچه، سیفون، سه راه دریچه بازدید کامل، بوشن، درپوش، رابط دریچه بازدید، موفه و سه راه 45 درجه تمام بوشن و… در سایز و تحمل بار مختلف نام برد.

همچنین برای انجام اتصالات به یک سری ابزارآلات نیز احتیاج است که از جمله آن باید به کمان اره برای بریدن لوله پلیکا، قلم مویی برای مالیدن چسب بر روی سطح لوله، سوهان نیم گرد برای گرفتن ناهمواریها و پلیسه‌ها و همچنین چسب برای اتصال لوله PVC و اتصالات پلیکا به یکدیگر.

نصب لوله پولیکا

برای نصب لوله پلیکا و وصل کردن آنها به یکدیگر و اتصالات به چهار روش مرسوم میتوان این کار را انجام داد که شامل: اتصال به روش چسبی، اتصال به روش اورینگی، اتصال به روش مکانیکی با فلنچ و اتصال به روش رزوه‌ای یا همان پیچی میباشد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.

  • روش چسبی: این روش از مرسوم‌ترین روش ها در اتصال لوله پولیکا است و لوله و اتصالات را به کمک چسب مخصوص به هم وصل میکنند.
  • اتصال به روش اورینگی: راحتی نصب بدون استفاده از ابزار آلات و تجهیزات خاص و اجرای آن با سرعت بالا از مزیتهای مهم اتصال با این روش است. در این روش در صورت بروز مشکل در اتصالات تعمیرات راحت تر انجام میشود.
  • اتصال به روش مکانیکی: برای اتصال لوله‌های پلیکا به هم و یا اتصال آن به شیرآلات، از اتصالات مکانیکی یا فلنچی استفاده میشود.
  • اتصال به روش رزوه‌ای: اتصال به روش رزوه‌ای یا پیچی جزء روشهای کم استفاده بوده و فقط در لوله‌های جدار چاه‌ها به صورت رزوه‌ای به کار میرود.

محصولی مرتبط با لوله پلیکا که شاید بخواهید در مورد آن اطلاعات داشته باشید: لوله زهکش

قیمت لوله پلیکا

قیمت لوله پلیکا

قیمت لوله پلیکا یکی از چالشهایی است که خریداران یا استفاده کنندگان این نوع لوله‌ها با آن روبرو هستند و باید قبل از خرید و مواجهه با قیمت آن به چند نکته اساسی و مهم برای انتخابی درست توجه فرمایند تا لوله مورد نظر خود را دقیقا انتخاب کنند.

اولین نکته در انتخاب و خرید لوله پولیکا که باید به آن توجه شود فشاری است که لوله پلیکا میتواند آن را تحمل کند و بر اساس آن نیز ضخامت گوشته ی لوله پلیکا تعیین گردد که هرچه لوله پلیکا قوی تر باشد یعنی کلاس فشاری بالاتری دارد و ضخامت گوشته آن زیاد شده، در نتیجه تحمل بار آن نیز بیشتر میشود.

قطر لوله پلیکایی که خریداری میشود نیز تعیین کننده قیمت لوله پلیکا است که هر چه قطر بیشتری داشته باشد مسلما وزن لوله بیشتر شده و قیمت نیز بالاتر میرود.

اصلی‌ترین عامل در قیمت لوله پی وی سی نوع مواد اولیه استفاده شده در تولید لوله پلیکا است که سبب تنوع قیمتی در این نوع لوله‌ها شده و استاندارد بودن یا نبودن آن سبب اختلاف قیمت چشمگیری در قیمت گزاری لوله‌های پولیکا شده است.

یکی دیگر از مسائلی که قبل از خرید لوله و اتصالات پلیکا باید به آن توجه شود قیمت پایینی است که بعضی از فروشندگان ارائه میکنند دلیل این امر نیز کیفیت پایین لوله‌ها و اتصالات و تغییر متریال در فرایند تولید میباشد که مواد درجه دو را بجای مواد استاندارد بفروش میرسانند.

کاربردهای لوله‌های پلیکا

لوله پلیکا یکی از پرکاربردترین لوله‌ها در صنعت انتقال آب و فاضلاب بشمار می‌آید‌ و همچنین به عنوان عایق برای کابلهای برق و کابلهای مخابراتی استفاده میشود.

لوله پولیکا بر اساس کلاس فشاری به سه دسته معمولی، نیمه قوی و قوی تقسیم بندی میشود که هرکدام کاربرد خاص خود را دارد به عنوان مثال: لوله پلیکا معمولی به عنوان بهترین عایق برای کابلهای برق ساختمانی و همچنین کابلهای مخابراتی استفاده میشود. لوله پلیکا با فشار بار معمولی در ساختمانهای مسکونی و اداری و فاضلابهای سرویسهای بهداشتی کاربرد فراوانی دارد.

لوله پولیکا نیمه قوی برای انتقال آب و فاضلابهای خانگی در حجمهای کم و انتقال آبهای سطحی در باغها و استخرها کاربرد دارد و بسیار پر مصرف میباشد. لوله پلیکا با فشار بار نیمه قوی بیشترین مصرف را در صنعت آب و فاضلاب شهری و خانگی دارد و در مجتمعهای مسکونی و اداری، شهرک ها و باغ ها استفاده میشود. لوله PVC قوی برای انتقال آب و فاضلابهای وسیع تر صنعتی یا خانگی مانند مجتمعهای مسکونی و صنعتی و استفاده از آن داخل بتن و انتقال کابلهای قوی نیز استفاده میشود.

لوله پولیکا با فشار بار قوی برای انتقال آب شرب، آبرسانی زمینهای کشاورزی، کارگزاری در کانالهای آب، انتقال اسید و باز و… مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین باید این نکته را در نظر داشت که این نوع لوله‌ها دمای بیشتری را نیز میتوانند تحمل کنند.

یکی دیگر از کاربردهای لوله پی وی سی که باید به آن اشاره کنیم استفاده بعنوان عایق مسیری برای انتقال کابلهای مخابراتی است که استفاده آن در هرجایی ممکن بوده و در ساختمانها با متراژ کمتر و در مکانهایی با متراژ بسیار زیاد نیز از لوله پلیکا استفاده میشود.

لوله پلیکای برق و مخابراتی

از لوله پلیکای برق برای عبور سیم، کابل برق و فیبر نوری تو کار یا روی کار استفاده میشود و به عنوان عایقی با قابلیت نارسانایی قوی به کار گرفته میشود. همچنین برای عبور و عایق بندی خطوط تلفن و کابلهای مخابراتی از لوله پلیکا استفاده میشود.

شاید علاقمند باشید یکی دیگر از محصولات پر فروش هلدینگ صنایع برتر را بیشتر بشناسید در این صورت صفحه لوله فلزی را مطالعه کنید.

تفاوت لوله پلیکای آب، برق و مخابرات

پلی وینیل کلراید (Polyvinyl chloride) ترکیبی از پلاستیک و وینیل است که برای ساخت لوله‌های PVC استفاده میشود. این نوع لوله‌های محبوب معمولاً در لوله‌کشی به عنوان جایگزینی برای لوله‌های مس گران قیمت استفاده می‌شوند. از PVC همچنین برای تولید مجرای الکتریکی و محل عبور کابلها و فیبرهای نوری و سیم برق استفاده میشود. در حالیکه PVC معمولی و پی وی سی مجرای الکتریکی هر دو از یک نوع پلاستیک ساخته شده‌اند، اما اینها یک چیز نیستند و همچنین نباید برای کاربردهای مشابه مورد استفاده قرار گیرند.

در زیر به برخی از تفاوتهای این دو نوع لوله پلیکا اشاره میکنیم:

  • تست فشار: یکی از بزرگترین تفاوتهای لوله پلیکای انتقال آب با لوله پلیکای برق این است که لوله‌های پی وی سی ویژه آب تحت فشار آزمایش می‌شوند و لوله پلیکای برق آزمایش نمیشود. از آنجا که لوله پلیکای آب باید بتوانند فشار آب را تحمل کنند تا کارایی لازم را داشته باشند و به درستی کار کنند، بنابراین باید از لوله‌های آزمایش شده و دارای درجه بندی فشار استفاده کرد. درجه فشار روی لوله PVC لوله‌کشی چاپ شده است.
  • ضخامت لوله: تفاوت دیگری که بین لوله پلیکای انتقال آب و برق خواهید یافت، در ضخامت دیواره لوله است. ضخامت لوله پلیکای ویژه لوله‌کشی آب به طور معمول ضخیم تر می‌باشد. از آنجا که از پی وی سی لوله‌کشی در کاربردهایی استفاده میشود که فشار لازم برای در نظر گرفتن آنها وجود دارد، ضخامت اضافه شده اطمینان میدهد که لوله به اندازه کافی مقاوم در برابر خم شدن است و سالم باقی خواهد ماند.
  • رنگ: مشهودترین تفاوت بین این دو لوله، رنگ لوله‌ها است. لوله پی وی سی آب معمولاً سفید و لوله پی وی سی برق معمولاً خاکستری است. اینها رنگهای استاندارد هستند.
  • محدوده تحمل و مقاومت هر یک: لوله‌کشی پی وی سی اغلب در داخل یا زیر زمین قرار دارد بنابراین اغلب این لوله در برابر اشعه ماوراء بنفش دارای تحمل و مقاومت کمتری نسبت به لوله پلیکای برق می‌باشند.

محصولات مرتبط: لوله کاروگیت فاضلابی

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]

2 دیگاه

  1. Pars Polika گفت:

    با سلام و سپاس از جمع آوری مطالب مفیدی که در این سایت ارائه کردید.
    جسارتاً تفاوتی بین PVC و UPVC وجود ندارد. در صورتی که طبق مطالبی که شما ارائه کردید این دو ماده رو از هم تفکیک کردید. اگر در آمیزه PVC از مواد پلاستی سایزر استفاده بشه اونوقت PVC نرم خواهد شد. در غیر این صورت PVC سفت خواهد بود. پس نیازی نیست که این دو واژه از هم تفکیک شوند.
    با تشکر

  2. هلدینگ صنایع برتر گفت:

    بسیاااااااااااااار متشکرم.