×

معرفی و کاربردهای دستگاه تصفیه آب کشاورزی

تصفیه آب کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی که به آن دستگاه تصفیه آب کشاورزی نیز گفته می شود، یک مدل آب شیرین کن صنعتی است که آب چاه، قنات یا آب دریا را تصفیه و گندزدایی می کند و آن را برای آبیاری زمین های زراعی و محصولات کشاورزی آماده می نماید. این دستگاه 99 درصد مواد آلی، نمک های محلول و ذرات معلق موجود در آب خام را تصفیه می کند و از بین می برد، در نتیجه آبی سالم و شیرین تولید می کند.

امروزه به دلیل کمبود آب شیرین، نیاز به دستگاهی همچون دستگاه تصفیه آب کشاورزی به شدت احساس می شود و همین باعث شده است استفاده از این دستگاه افزایش پیدا کند و خیلی زیاد مورد استفاده قرار بگیرد.دستگاه تصفیه آب کشاورزی

آب شور به خاک، محصولات زراعی و کشاورزی آسیب می رساند و مانع از رشد آنها می شود. به همین دلیل آب شیرین در صنعت کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است و آب شیرین کن کشاورزی دستگاهی پرکاربرد در این صنعت است. آبی که در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد، باید سختی پایینی داشته باشد تا محصولات کشاورزی تازه و باکیفیت رشد کنند. اگر آب مصرفی باکیفیت و مطلوب نباشد، محصولات زراعی و سبزیجات زرد و بی کیفیت رشد می کنند و نتیجه کار موفقیت آمیز نخواهد بود. در حال حاضر اکثر کشورهای دنیا از دستگاه تصفیه آب کشاورزی استفاده می کنند.

دستگاه تصفیه آب کشاورزی نسبت به سیستم آب شیرین کن آشامیدنی حساسیت کمتری دارد زیرا اگر مقداری آب خام و تصفیه نشده با آب تصفیه شده و شیرین مخلوط شود، مشکلی پیش نمی آید. این دستگاه همچنین از قیمت پایین تر و مناسب تری نسبت به دستگاه تصفیه آب آشامیدنی برخوردار است.

کاربردهای دستگاه تصفیه آب کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی دستگاهی است که با استفاده از آن آب شور و نامناسب را برای محصولات زراعی، سبزیجات و میوه ها تصفیه می کند و آبی شیرین با سختی پایین تولید می نماید. امروزه در اکثر مناطق آب مناسب برای کشاورزی وجود ندارد یا آب موجود به شدت شور و بی کیفیت است، از این رو استفاده از دستگاه تصفیه آب کشاورزی توصیه می شود زیرا آب شور و دارای ناخالصی باعث می شود محصولات زراعی و سبزیجات رشد خوبی نداشته باشند و زرد و پژمرده شوند.

از این دستگاه کاربردی در گلخانه ها و باغ ها و برای پرورش سبزیجات، میوه، گل و گیاه استفاده می شود. همچنین برای تصفیه آب چاه ها، قنات ها، آب دریاها و آب های زیرزمینی مورد استفاده قرار می گیرد. آب شیرین کن کشاورزی با تصفیه آب شور و نامناسب و تامین آب شیرین و باکیفیت، باعث بالا رفتن کیفیت و تعداد محصولات زراعی می شود. در واقع این سیستمها یکی از انواع دستگاه تصفیه آب صنعتی محسوب میشوند.

مزایای آب شیرین کن کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی مزایای خیلی زیادی دارد و از ویژگی های خاصی برخوردار است. همین مزایا و ویژگی ها باعث شده اند این دستگاه به شدت پرکاربرد و پرطرفدار شود. در زیر به چند مورد اشاره شده است.

  • نصب و راه اندازی آسان و راحتی دارد.
  • به کمترین فضای ممکن برای نصب نیاز دارد.
  • میزان آب تصفیه شده را نمایش می دهد.
  • از سدیمی شدن خاک جلوگیری می کند.
  • عناصر سمی و ترکیبات آنیونی آب را از بین می برد.
  • جنس بدنه آن استیل است.
  • به قطع خودکار در شرایط اضطراری مجهز است.
  • توانایی کار در ساعات طولانی و به صورت بلند مدت را دارد.
  • با شرایط مختلف جوی سازگار است و در هر آب و هوایی کار می کند.
  • خروجی آب ثابت است.
  • شوری آب را کاهش می دهد و تا حد زیادی از بین می برد.
  • تمامی ناخالصی ها و مواد آلاینده موجود در آب خام را از بین می برد.
  • باعث رشد بیشتر و بهتر محصولات کشاورزی می شود.
  • دارای پمپ فشار قوی استیل است.
  • دارای یک فیلتر شنی بزرگ یا پیش تصفیه و فیلتر شنی دوبل می باشد.
  • PH آب را تنظیم و مدیریت می کند.
  • در تولید محلول های غذایی هیدروپونیک استفاده می شود.

کاربردهای دستگاه تصفیه آب کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی در صنعت کشاورزی بسیار کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. اگر از این دستگاه استفاده نشود، آب شور و دارای سختی بالا مانع از رشد بهتر و بیشتر محصولات زراعی می شود. این دستگاه بیشتر برای کشت و کار و کشاورزی استفاده می شود.

مزایای آب شیرین کن کشاورزی

در زیر به چند مورد از کاربردهای این سیستم تصفیه آب کشاورزی اشاره کرده ایم.

  • آبیاری زمین های کشاورزی
  • آبیاری مزارع و باغ ها
  • آبیاری گیاهان و درختان
  • گلخانه ها
  • تامین آب آشامیدنی دام و طیور و مرغداری ها
  • تصفیه و شیرین سازی آب چاه ها

اجزای تشکیل دهنده آب شیرین کن کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی از اجزا و قطعات زیادی تشکیل نشده است. چند قطعه اصلی و کاربردی دارد که در زیر آنها را نام برده ایم.

  1. پمپ فشار قوی
  2. فیلتر شنی
  3. فیلتر کربنی
  4. سختی گیر آب
  5. غشا نیمه تراوا
  6. فیلتر میکرونی (میکرو فیلترها)
  7. مخزن تحت فشار
  8. سیستم کنترلر
  9. تزریق آنتی اسکالانت
  10. اگر آب خام و ورودی دارای کلیفرم باشد، دستگاه تصفیه آب کشاورزی دارای واحدهای ضدعفونی کننده مانند ازن، لامپ UV و کلر زنی می باشد.

بخشهای دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

نحوه عملکرد سیستم تصفیه آب کشاورزی

آب شیرین کن کشاورزی با تحت فشار قرار دادن آب و با استفاده از یک غشای نیمه نفوذ پذیر یا همان فیلتر ممبران، فرآیند تصفیه آب را انجام می دهد. برای تصفیه آب شور، آب ورودی از یک غشای نیمه تراوا عبور می کند و بخش زیادی از آلودگی و ناخالصی آب از آن جدا می شود.

سپس آب با فشار بالاتری از فشار اسمزی، از این غشا عبور می کند و به دو قسمت تقسیم می شود. یکی آب شور و بی کیفیت و دیگری آب شیرین و تمیز. مواد جامد، ذرات معلق، نمک ها و ناخالصی ها نمی توانند از غشا عبور کنند. آب شیرین از منافذ ریز ممبران عبور می کند و به سمت لوله خروجی که مربوط به آب تصفیه شده است، می رود. این آب تمیز و شیرین محصول نهایی آب شیرین کن کشاورزی می باشد. آب شور و بی کیفیت به سمت فاضلاب دستگاه می رود و از دستگاه تصفیه خارج می شود.

نکات مهم هنگام خرید آب شیرین کن کشاورزی

هنگام خرید آب شیرین کن کشاورزی باید به یک سری نکات توجه کرد. با توجه کردن به این نکات و بررسی آنها حین خرید دستگاه می توان دستگاهی مناسب و عالی خرید و تا مدت ها از آن بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. این نکات عبارتند از:

  • حتما فیلتر کربن فعال دستگاه را چک کنید. فیلتر کربن، کلر را که باعث تجزیه ممبران و خرابی دستگاه می شود را از بین می برد.
  • فیلتر شنی را چک کنید. فیلتر شنی باعث می شود ذرات معلق تا 100 میکرون از بین بروند. البته هر چند وقت یکبار حتما فیلتر شنی را تمیز و در صورت نیاز تعویض کنید.
  • پساب دستگاه را چک نمایید. در انتهای فرآیند تصفیه، آب شور و بی کیفیت به سمت فاضلاب دستگاه روانه می شود و از آن خارج می گردد. حتما دقت کنید دستگاه دچار گالن پساب باشد.
  • به اندازه دستگاه تصفیه توجه کنید. شما قبل از خرید دستگاه باید بدانید که دقیقا می خواهید چه میزان آب در طول شبانه روز تصفیه کنید و براساس آن اندازه و ظرفیت دستگاه را انتخاب نمایید. آب شیرین کن کشاورزی دارای اندازه های مختلفی است و حداقل اندازه آن دارای 1.4 متر طول، 0.8 عرض و 2 متر ارتفاع می باشد.
  • منبع ذخیره آب شیرین یکی از دیگر از موارد مهم است که حین خرید باید به آن توجه کنید. آب تصفیه و تولید شده در یک منبع ذخیره می شود. منبع ذخیره باید با اندازه و ظرفیت کلی دستگاه مطابقت داشته باشد. این منابع می توانند در روز چند هزار لیتر تا بیش از چند صد هزار لیتر آب تصفیه شده را ذخیره کنند.

بهتر است بدانید که نگهداری صحیح و درست از آب شیرین کن کشاورزی می تواند در کاهش هزینه های شما تاثیرگذار باشد. با نگهداری و استفاده درست از این دستگاه می توانید عمر مفید آن را بالا ببرید و هزینه های مصرفی خود را کاهش دهید.

قیمت آب شیرین کن کشاورزی

قیمت آب شیرین کن کشاورزی به عوامل و پارامترهای زیادی بستگی دارد. اولین و مهم ترین عامل تاثیرگذار ظرفیت دستگاه است، اینکه دستگاه در طول شبانه روز چند لیتر آب را تصفیه و شیرین می کند. هرچه ظرفیت دستگاه بالاتر باشد و آب بیشتری در طول شبانه روز تصفیه کند، قیمت آن بالاتر می رود و گرانتر است.

مورد بعدی قطعات مورد استفاده قرار گرفته در دستگاه می باشد. کیفیت اجزای تشکیل دهنده دستگاه تصفیه آب کشاورزی در تعیین قیمت نهایی آن بسیار تاثیرگذار است. مورد سوم شرکت تولید کننده دستگاه است. دستگاه های تولید شده توسط شرکت های خارجی اروپایی از نمونه های چینی گرانتر هستند.

از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت آب شیرین کن کشاورزی می توان به لوله کشی فشار بالا، ادوات ابزار دقیق، پرشر وسل، جنس شاسی، گیج فشار خطی یا تابلویی و تابلو برق دستی اشاره کرد.

قیمت آب شیرین کن کشاورزی

شما می توانید برای اطلاع از قیمت دقیق این دستگاه و ثبت سفارش خود با همکاران ما تماس بگیرید. همچنین اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، می توانید از آنها کمک بگیرید.

به طور کلی تصفیه آب برای مصارف کشاورزی و شیرین کردن آن هزینه بالایی دارد و فرآیندی به شدت گران است، مگر اینکه از دستگاه تصفیه آب کشاورزی برای تصفیه آب استفاده شود. هزینه های اولیه و هزینه های مربوط به نصب این دستگاه بسیار پایین است و مصرف انرژی آن نیز کم می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]