×

تجهیزات تصفیه فاضلاب


تجهیزات تصفیه فاضلاب نقش ویژه‌ای را در حفظ سلامت زندگی جوامع بشری ایفا میکنند. با استفاده از تجهیزات فاضلاب صنعتی میتوان نسبت به جمع آوری، پیش تصفیه، تصفیه کامل و انتقال حجم گسترده ای از جریانات فاضلابی اقدام نمود. این انتقال میتواند به صورتهای مختلف انتقال موقت به چاه های جذبی و یا انتقال کامل به تصفیه‌ خانه‌های شهری باشد. اما دلیل اصلی اهمیت ادوات تصفیه فاضلاب چیست؟!

تجهیزات تصفیه فاضلاب

کافیست به این نکته ساده توجه نمایید که تمامی کاربریهای مسکونی، رفاهی، رستورانی، اقامتی، بیمارستانی، تجاری و…، هرروزه مقدار قابل توجهی فاضلاب تولید میکنند. با استفاده از تجهیزات تصفیه فاضلاب، میتوان تمامی این تهدیدهای زیست محیطی را به فرصت تبدیل نمود. زیرا حالا ابتکار عمل دست شماست که از این حجم فاضلاب، چگونه استفاده می کنید.  درواقع به کمک این دستگاه ها، میتوانید بخشی از جریانات فاضلابی را پیش تصفیه نموده، بخشی دیگر را بطور کامل تصفیه نمایید و مقادیر باقیمانده را نیز به ایستگاه‌های تصفیه خانه شهری و روستایی منتقل کنید. پساب تولیدشده نیز قابلیت استفاده‌ی مجدد در آبیاریها، امور صنعتی و فعالیتهای عمرانی را دارد. درنتیجه با دستگاه های تصفیه فاضلابی، میتوان از هدررفت آب نیز بطور ویژه جلوگیری کرد. چه چیزی از این بهتر؟!

اهداف طراحی تجهیزات تصفیه فاضلاب

اهداف طراحی تجهیزات تصفیه فاضلاب

هم فرآیند طراحی و هم خرید انواع تجهیزات تصفیه فاضلاب، بر مبنای چندین اصل و هدف کلی صورت پذیرفته است:

  1. فرآیند پیش تصفیه سازی:

پروسه‌ی پیش تصفیه‌سازی جریانات فاضلابی غالباَ بمنظور کاهش حجم آلودگی این سیالات صورت میپذیرد. مثلاَ به کمک سپتیک تانک‌ ها، امکان نابودی تا بیش از 65% آلودگیهای فاضلابی وجود دارد.

  1. جمع آوری فاضلابها:

جریانات فاضلابی سرشار از آلودگی و عوامل بیماری زا هستند (علی الخصوص فاضلابهای بیمارستان). بنابراین نمیتوان این سیالات را به حال خود رها نمود و شاهد جریان یافتگی آنها در هر فضا و زمینی بود!!. بنابراین بازهم پای تجهیزات تصفیه فاضلاب به میان می‌آید که یکی از وظایف عمده‌ی آن، جمع آوری جریانات آلوده است.

  1. تصفیه کامل:

یکی از مهمترین فواید تصفیه کامل فاضلابها، استفاده از پساب آنها در چرخه‌های صنعتی و تولیدات کشاورزی است. حتی در بسیاری از نقاط مختلف جهان، امکان تبدیل کامل فاضلابها به آب شرب نیز وجود دارد. همچنین با تصفیه کامل این سیالات، میتوان محیطهای زندگی و کاری را از آلودگیهای بیماری زای سیالات فاضلابی، مصون نگه داشت.

  1. صرفه جویی در مصرف آب:

با تصفیه سیالهای فاضلابی و بازگردانی مجدد آنها به چرخه تولید، میتوان از مصرف بی‌رویه‌ی آب جلوگیری کرد. درنتیجه طبیعت نیز دستخوش تغییرات و فشار به مراتب کمتری می شود. سازمانهای جهانی محیط زیست همواره از فاضلابها به عنوان یکی از مهمترین تهدیدهای نابودی محیط زیست نام برده‌اند!

انواع تجهیزات تصفیه فاضلاب

جهت پالایش و گند زدایی جریانات فاضلابی، از انواع تجهیزات تصفیه فاضلاب استفاده میشود. برخی از مهمترین مدلهای این تجهیزات عبارتند از:

  • سپتیک تانک. (مناسب برای پیش پالایش های خانگی، تجاری و کارگاه‌های کوچک و متوسط صنعتی)
  • چربی گیر. (مناسب برای پیش پالایش فاضلابهای شدیداَ روغنی و سرشار از لیپید رستورانی و آشپزخانه‌ای)
  • ایستگاه پمپاژ فاضلاب. (رابط قوی برای انتقال سیالات فاضلابی از ارتفاع پایینتر به نقاط بالاتر)
  • پکیج تصفیه فاضلاب. (مرحله‌ی نهایی پالایش است که با ضدعفونی و دانه گیری گسترده، پسابی عاری از هرگونه آلودگی، کدری و ذرات جامد تولید میگردد)
  • پکیج تزریق مواد شیمیایی
  • پل لجن روب دایره ای و رفت و برگشتی
  • واحدهای دانه گیری
  • آشغالگیر و…

درادامه به تجزیه و تحلیل مهمترین تجهیزات تصفیه فاضلاب که در فرآیند پالایش فاضلابی دخیل هستند، خواهیم پرداخت.

آشغالگیر تجهیزات تصفیه فاضلاب

آشغالگیر

بخش آشغالگیر همواره به عنوان یکی از اولین سدهای عبور جامدات در تصفیه‌ خانه‌های شهری شناخته میشود. این تجهیزات در دو نوع:

  • دستی
  • و مکانیکی

تولید میشوند. گرچه که کار با آشغالگیرهای مکانیکی، حرفه‌ای تر و بهتر از مدلهای دستی است. اما باید از هر دو مدل در یک تصفیه خانه استفاده نمود. زیرا ممکن است به هر دلیلی آشغالگیر مکانیکی دچار خرابی شود و باید یک آلترناتیو عملکردی برای آن وجود داشته باشد.

جنس دستگاه: فولاد آبکاری شده یا استیل ضدزنگ

پل لجن روب رفت و برگشت

انواع پل های لجن روب دو مسیره، به جهت انجام 2 وظیفه اصلی بکار گرفته میشوند:

  • روبیدن کف های شکل گرفته بر روی پساب‌ها که میتواند روند پالایش را با اختلال روبرو کند.
  • نابود سازی لجن های انباشته در کف حوضچه‌ های سکون؛ (تصفیه خانه های شهری و روستایی)

مدلهای دایره ای این لجن روب ها نیز برای حوضچه‌های گرد طراحی میشوند.

سپتیک تانک تجهیزات تصفیه فاضلاب

سپتیک تانک

سپتیک تانک (SEPTIC TANK) یا همان گندانبار، گونه ای از تجهیزات تصفیه فاضلاب متعادلساز است که بمنظور تصفیه ابتدایی جریانات فاضلابی بکار گرفته میشود. مدلهای سنتی اینگونه تجهیزات تصفیه آب، تنها قادر به حذف 30% از آلودگیهای فاضلابها بودند. اما مدلهای نوین سپتیک تانک تا 65% از کثیفی‌ها و مواد شیمیایی سمی سیالات فاضلابی را پالایش میکنند. اساس کار این دستگاه ها بدین شکل است که:

سپتیک تانکهای دو مخزنه به مجرای فاضلاب انواع کاربریهای خانگی، مراکز رفاهی- اقامتی، فضاهای تجاری و اداری، کارگاه های کوچک و… متصل هستند. بنابراین فاضلاب ایجادشده از این فضاها، از طریق لوله‌ کشی‌های فاضلابی و بافل ورودی، به گندانبار وارد میشود. سپس با تعبیه مجراهای شیبدار، سرعت جریانات فاضلابی کاملاَ گرفته میشود. بطوریکه فاضلاب به یک آرامش نسبی رسیده و لایه‌های آن به سه سطح مختلف تقسیم شوند:

  • چربی (روغن) در لایه‌ی بالایی
  • پساب مایع با حداقل ذرات معلق در لایه میانی
  • و گل و لای و اجسام و ذرات جامد در لایه پایینی (حالت استقرار ته نشینی)

سپس باکتری‌های بی‌هوازی موجود در لجن‌های فعال دستگاه، به تجزیه ذرات و لجن‌های ورودی جدید می‌پردازند. میان مخزن اول و دوم، یک سرریزگاه همراه با توری تعبیه شده است. وظیفه‌ی این پل ارتباطی، ممانعت از عبور ذرات معلق، جامدات باقیمانده در پساب و توده‌های چرب است. درنتیجه پساب باکیفیت و شفاف‌تری به مخزن دوم راه می‌یابد. نهایتاَ پساب از طریق لوله‌های نود درجه ای به چاه های جذبی هدایت میشوند.

نکته: دلیل هدایت پساب اینگونه تجهیزات تصفیه فاضلاب (سپتیک تانک) به چاه های جذبی اینست که چنین پساب‌هایی، هنوز دارای مقادیر قابل توجهی آلودگی و عناصر شیمیایی هستند. بنابراین نمیتوان از آنها برای آبیاریهای شهری، پروژه‌های عمرانی و آبیاری های کشاورزی استفاده نمود.

جنس دستگاه: پلی اتیلن (کارآمدترین)، فایبرگلاس، بتنی درجا، بتنی پیش ساخته، آجری (کاملاَ منسوخ شده است).

نکات مهم سپتیک تانک

بمنظور آشنایی هرچه بیشتر و حتی خرید دستگاه سپتیک تانک، بایستی به نکات متعدد و قابل توجهی توجه نمود. اصلی ترین نکاتی که بایستی از دستگاه‌های سپتیک تانک بدانید عبارتست از:

  • کارفرمایان عمدتاَ سپتیک تانک پلی اتیلن را به گندانبارهای فایبرگلاسی ترجیح میدهند. زیرا ماهیت و ویژگیهای پلی اتیلن و فایبرگلاس کاملاَ به همدیگر نزدیک است؛ اما بحاظ قیمتی مدلهای پلی اتیلنی بسیار ارزانترند.
  • شیوه عملکردی مخازن سپتیک با توجه به کاهش یا افزایش ظرفیت، تفاوتی پیدا نمی‌کند. روش تصفیه سازی زمانی متفاوت میشود که دستگاه در هنگام طراحی از یک، دو یا سه انبار تشکیل شود. (و یا بصورت افقی یا عمودی طراحی گردد)
  • هر دو سمت ورودی و خروجی دستگاه دارای لوله‌های 90 درجه شیبدار است. دلیل استفاده از این لوله ها در مجرای ورودی، کاهش سرعت جریان فاضلاب و متعادلسازی آن (برای جداسازی لایه‌ها) است. تعبیه چنین لوله هایی در خروجی نیز برای به حداقل رسانی میزان تلاطم فاضلاب است. (تلاطم های هنگام خروج از مخزن سپتیک و ورود به چاه جذبی).
  • سپتیک تانک های مدل منفرد، تنها دارای یک انباره می باشند. به‌همین علت میزان راندمان و تصفیه‌ی دقیق در آنها کمتر از مدلهای دو انباره است.
  • فاضلابهای ورودی به اینگونه تجهیزات تصفیه فاضلاب، همواره دارای مقادیر زیادی جامدات، ذرات معلق و توده‌های چربی هستند. این توده‌ها و عناصر زاید نباید به همراه پساب شفاف به مخزن ثانویه راه پیدا کنند. بنابراین همواره در طراحی مخزن سپتیک، حجم مخزن اولیه 2 برابر مخزن ثانویه درنظر گرفته میشود.

چربی گیر

چربی گیر

چربی گیرها دستگاه هایی با مکانیزم عملکردی شبیه به سپتیک تانک ها هستند. اما پس چه زمانی از اینگونه تجهیزات تصفیه فاضلاب استفاده میشود؟!

گاهی حجم زیادی از فاضلاب ها را توده های چربی و روغنی تشکیل میدهد. بعنوان مثال فاضلابهای خروجی از رستورانها، هتلها، مراکز اقامتی و انواع غذاخوری و فست فود خارج میشود، سرشار از عناصر روغنی است. فلذا به یک دستگاه جداگانه برای برطرف سازی حجم زیاد چربیها وجود دارد. توده های زیاد و حجیم روغن و چربی، قابلیت تبدیل شدن به یک توده جامد را دارند. بنابراین نیاز است که قبل از وقوع چنین مسئله ای، نسبت به حذف چربیها از سیالات فاضلابی اقدام کنید. بخاطر داشته باشید که:

دستگاه چربی گیر که یکی از مهمترین تجهیزات تصفیه فاضلاب بشمار میرود، یک دستگاه پیش تصفیه است. یعنی فقط میتواند زمینه سازی ابتدایی (حذف چربی‌ها) را برای انجام پالایش و گندزدایی نهایی فراهم کند. (فرآیند جداسازی لایه‌های فاضلابی را راحت‌تر و دقیقتر میکند)

چربی گیر پلی اتیلن غالباَ دارای 2 الی 3 مخزن است. بافل های مخزن اولیه، وظیفه‌ی واردسازی فاضلابها را دارند. آرامسازی جریان فاضلابی در مخزن اولیه موجب جداشدن سه لایه چربی، پساب مایع و ذرات معلق و جامد سنگین میگردد. بنابراین به آرامی پساب از طریق‌ لوله‌های ارتباطی به مخزن دوم هدایت میشود. همین عمل برای انتقال پساب در مخزن دوم و سوم نیز اتفاق می افتد. با این تفاوت که عبور پساب هربار سخت تر انجام میگیرد تا ذرات معلق ریز دیگری حذف شوند. (حذف تدریجی ذرات در هر بار انتقال با قطر عبور متفاوت)

همواره گل و لای زیادی در کف مخزن اولیه ته نشین می شود. باکتریهای بی‌هوازی نیز در آن رشد نموده و به تجزیه بیولوژیکی لجنها، دانه‌های روغنی و لیپیدها اقدام میکنند.

پکیج تصفیه فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی، بدون شک به عنوان حرفه‌ای ترین سیستم تجهیزات تصفیه فاضلاب شناخته میشود. جهت جمع آوری، تصفیه و هدایت جریانات فاضابی به تصفیه‌ خانه‌های شهری نیاز به ایجاد شبکه‌های فاضلابی متعدد و کارآمدی می باشد. این شبکه سازی فاضلابی قدرتمند، مستلزم انجام هزینه‌های سنگینی می‌باشد. بخصوص اگر قرار باشد شبکه‌های فاضلابی را در مناطقی با سطح آب بالا (نزدیک به سطح زمین) و یا با زمین سنگلاخی پیاده سازی کنید.

خبر خوب اینجاست که به جای این شبکه سازی‌ها میتوانید از دستگاه تصفیه فاضلاب استفاده کنید. چراکه پکیج تصفیه فاضلاب تمامی بخشهای موردنیاز برای تصفیه‌ی کامل فاضلاب را در خود دارد. بنابراین کافیست پس از پیش تصفیه ابتدایی (توسط سپتیک تانک یا دیگر دستگاه‌های متعادل‌ساز)، سیالات فاضلابی وارد این پکیج‌ها شوند.

اساس کار اینگونه تجهیزات تصفیه فاضلاب بدین گونه است که ابتدا جریانات ورودی به دستگاه، آشغال‌گیری میشوند. یعنی ذرات بزرگ و تجزیه ناپذیر آنها جدا (دانه‌گیر) میشوند. سپس توسط چندین  بلوئر، هوادهی سیالات صورت میپذیرد تا ضمن آرامش یافتن، فاضلابها آماده‌ی تجزیه شوند. درادامه لجن و گل و لای سنگین جریانات فاضلابی ته نشین شده و بخشی از آن نیز هضم میگردد. پساب جداشده از لجنها در مرحله‌ی بعد، با تجهیزات جانبی همچون کلرزن، گندزدایی میشود.

پس از متعادلسازی مجدد و پمپاژ سیالات، میزان PH سیال نیز بایستی چک شود. یکی از مراحل پایانی و مهم پکیج تصفیه فاضلاب، اقدام به تجزیه و تصفیه بیولوژیکی سیالات است. گاه این فرآیند بصورت هوازی و گاه با استفاده از باکتری های هتوتروف (بی‌هوازی) اتفاق می‌افتد. نهایتاَ ذرات گل و لای و جامدات تجزیه‌شده در کف مخزن دستگاه ته نشین میشوند. حالا پسابی باکیفیت و شفاف بدست می‌آید که آماده‌ی استفاده برای مصارف مختلف (غیر از شرب) می‌باشد.

جنس دستگاه: پلی اتیلن، فلز یا فایبرگلاس

ویژگی های دستگاه تصفیه فاضلاب

از جمله مزایای قابل توجه و شدیداَ کاربردی انواع پکیج تصفیه فاضلاب میتوان به موارد زیل اشاره نمود:

  • دارای استانداردهای بهداشتی بین المللی و داخلی
  • گستردگی کاربردی. (برای انواع کاربریهای مسکونی، بیمارستانی، صنعتی، اداری-تجاری، نیروگاهی و…)
  • تولید پساب شفاف و باکیفیت برای آبیاریهای سطحی و فضاهای سبز
  • نیازی به عملیاتهای سنگین عمرانی و زیرساختی ندارند.
  • امکان استفاده از پساب حاصل از اینگونه تجهیزات تصفیه فاضلاب در آبیاری های کشاورزی
  • گندزدایی و ضدعفونی کامل پساب
  • از بین بردن و تجزیه جامدات، دانه‌های معلق و آلودگیهای سمی جریانات فاضلابی
  • راندمان بالا و سرعت کار چشمگیر
  • قابلیت طراحی و ساخت در ظرفیتهای متنوع
  • نیاز به تعمیرات نگهداری بسیار کم؛ در صورت رعایت اصول صحیح نگهداری
  • تجزیه بیولوژیکی هوازی و غیرهوازی پساب. (دیگر تجهیزات تصفیه فاضلاب مانند مخزن سپتیک و چربی گیر، تنها به روش غیرهوازی کار میکنند).
  • تفکیک کامل توده‌های چربی و روغنی از پساب نهایی
  • جلوگیری از انتشار بوی بد فاضلابها به بیرون؛ بدلیل تعبیه بلوئرها (هوا دهی مناسب)
  • امکان جابجایی دستگاه از پروژه ای به پروژه‌ی دیگر و راه اندازی مجدد آن
  • سطح اشغال پایین در قیاس با کانال کشی های فاضلابی

بطور طبیعی امکان استفاده از فاضلابها (بصورت مستقیم) در آبیاریها، امور کشاورزی و… وجود ندارد. بلکه بایستی تحت مراحل پیش پالایش، ضدعفونی و پالایش کامل قرار بگیرند.

ایستگاه پمپاژ فاضلاب

ایستگاه پمپاژ فاضلاب

انواع ایستگاه پمپاژ فاضلاب به عنوان یکی دیگر از تجهیزات تصفیه فاضلاب مطرح هستند. این ایستگاه ها نقش بسیار جالب توجهی را بر عهده دارند. بطوریکه به عنوان یک واسط عمل کرده و سیالات فاضلابی موجود در حوضچه‌ها یا سیستمهای تعادلساز را به انواع سیستم تصفیه فاضلاب انتقال می دهند. اما چطور ممکن است تمامی جامدات و گل و لای موجود در فاضلاب، بطور کامل انتقال پیدا کنند؟!

در پاسخ میتوان گفت که:

ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب و آب در گام نخست بر نیروی گرانش (جاذبه) چیره میشوند. غلبه و تسلط بر نیروی جاذبه، موجب میشود تا تمامی حجم فاضلابها به خوبی از حوضچه‌ها و محفظه های تعادل به انواع تجهیزات تصفیه فاضلاب هدایت شود. بدون اینکه مواد جامد و گل ئ لای فاضلابها در مجراهای انتقال باقی بماند.

بایستی بدانید که انواع ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب، وظیفه‌ی اصلی پمپاژ و سرعت‌دهی به حرکت جریان آب (در پروژه‌های آبرسانی) را نیز بر عهده دارند. دیگر کارایی ویژه ایستگاه پمپاژ فاضلاب، هدایت فاضلاب از یک سطح کم ارتفاع به بخش‌های پرارتفاع تر است. مثلاَ سپتیک تانک‌های دفنی و منهولها در نقطه‌ی پایینتری مشغول به حرکت درآوردن، پیش پالایش و هدایت جریان فاضلابی هستند. بنابراین برای انتقال این سیالات و پساب به نقاط بالاتری همچون تصفیه خانه‌ها و اگوهای شهری، نیاز به پمپاژ جریانات پساب و فاضلاب وجود دارد.

هرگاه آب یا فاضلاب به حالت راکد دربیاید، سرعت گندیدن سیال افزایش می‌یابد. همچنین راکد ماندن آب و فاضلاب، فضا را برای رشد ویروسها و قارچهای بیماری‌زا مستعد میکنند. درحالیکه با پمپاژ مداوم این جریانات، احتمال گندیدگی و تولید گازهای سمی به صفر می رسد.

جنس سیستم: بتنی (ظرفیت‌های مخزن بیش از 10000 لیتر)؛ فایبرگلاس و پلی اتیلنی (مخازن کمتر از 10000 لیتر)

پکیج تزریق تجهیزات تصفیه فاضلاب

پکیج‌های تزریق مواد شیمیایی، کارکردی دو منظوره دارند. یعنی هم برای ضدعفونی آب و هم برای گندزدایی فاضلابها مورد استفاده قرار میگیرند. مواد شیمیایی محلول، پس از آماده سازی درون مخزن این نوع تجهیزات تصفیه فاضلاب ریخته میشود. سپس در دوزهای قابل تنظیم به آب یا جریانات فاضلابی تزریق میگردد.

این دستگاه ها خود دارای تیغه مخلوط کن هستند. بطوریکه میتوان مواد اولیه شیمیایی و آب متناسب با آن را درون پکیج ریخت. سپس دستگاه بطور خودکار مواد را با آب میکس میکند و محلول نهایی بدست می‌آید.

جنس دستگاه: مخزن پلی اتیلنی

اصول نگهداری تجهیزات تصفیه فاضلاب

نگهداری صحیح و اصولی تجهیزات تصفیه فاضلاب، شدیداَ از میزان نیاز به تعمیرات پیاپی کم خواهد کرد. البته که نحوه‌ی نگهداری هر یک از سیستمهای تصفیه فاضلاب متفاوت است. از همین رو به ذکر چند نکته مربوط به اصول نگهداری این سیستم ها توجه داشته باشید:

  1. مواظب باشید در ایستگاه‌های پمپاژ فاضلاب، پمپ ها به صورت خالی (بی آب) کار نکنند. بدین منظور حتماَ سطح آب را با تجهیزات ابزار دقیق یا سطح‌سنج بررسی نمایید.
  2. تمامی تجهیزات تصفیه فاضلاب، نیاز به چک نمودن مداوم دمای موتورها دارند. ضمناَ از نفوذ هرگونه آب به درون الکتروموتورها جلوگیری کنید.
  3. بلبرینگهای دستگاه‌ها را در بازه های زمانی مشخص به گریس آغشته کنید.
  4. افزایش بی‌رویه فشار در اکثر دستگاه‌های تصفیه فاضلاب، منجر به خرابی دیگر بخشها میشود. لذا به کنترل فشار تجهیزاتی نظیر ایستگاه‌های پمپاژ توجه نمایید.
  5. سالی یکبار به تخلیه گل و لای و جامدات سپتیک تانک اقدام کنید. حواستان باشد که لجن‌های فعال و باکتریهای هتوتروف موجود در آن را تخلیه نکنید. مشابه همین اتفاق باید برای تخلیه‌ی سالانه انواع چربی گیر نیز انجام شود.
  6. سپتیک تانکها باید با درنظر گیری لوله های ونت هوا طراحی شوند. پس از تجزیه های بیولوژیکی، مقدار زیادی از گازهای تجزیه در درون دستگاه جمع میشود که احتمال انفجار و ترکیدگی دستگاه را قوت می‌بخشد. لذا برای جلوگیری از این امر، با نصب ونت هوا میتوان گازهای اضافه را از گندانبار خارج نمود.
  7. حتی الامکان ته سیگار، جامدات بزرگ، دستمال کاغذی و… را به درون حفره‌ی کاسه توالت نریزید. این کار موجب انسداد لوله‌های ورودی مخزن سپتیک و چربی گیرها میشود.
  8. کارایی و سلامت پمپ ها را به خصوص در ایستگاه های پمپاژ فاضلاب، بطور مرتب بررسی نمایید.
  9. مخزن پکیج‌های تزریق مواد شیمیایی را مرتباَ بشویید تا ترکیبات در ان رسوب نکند.

پمپ تجهیزات تصفیه فاضلاب

پمپ ها نقش غیرقابل انکاری را در فرآیند آبرسانی و انتقال فاضلاب ایفا میکنند. درحقیقت در رابطه به اهداف تعبیه این قطعات مکانیکی در دستگاه‌های پالایشی میتوان گفت:

وجود پمپ در انواع تجهیزات تصفیه فاضلاب به چهار هدف اصلی صورت میپذیرد. 1) هدایت سیالات به نقاط مختلف بالا و پایین ، 2) کنترل دبی و سرعت حرکت جریانات فاضلابی، 3) کنترل فشار و 4) افزایش راندمان عملکردی فرآیند انتقال، مهمترین اهداف پمپ‌ها محسوب میشود.

البته معمولاَ تنظیم فشارها و دبی پمپ‌ها نیز با تعبیه‌ی شیرآلات صنعتی انجام میگیرد. درکنار شیرآلات کنترل، وجود سطح‌ سنج‌ها نیز بسیار واجب است؛ زیرا پمپ‌ها هیچگاه نباید بصورت خالی کار کنند. چنانچه پمپ‌های فعال بصورت خالی کار کنند، نشت رخ میدهد و با وارد شدن آبهای غیرمداری، احتمال سوختگی الکتروموتورها افزایش می‌یابد!

پمپ‌ها به دو گروه اصلی «انتقال یا جابجایی» و «پمپ دینامیکی» تقسیم میشوند. معروفترین مدل پمپ‌های مکانیکی، «پمپ چرخشی یا روتیتور» است که در انتقالهای آبی، کاربردهای زیادی دارد. مدلهای پمپ چرخشی خود به سه زیرمجموعه کلی تقسیم میشوند:

  • پمپ جریان محوری: در تجهیزات تصفیه فاضلاب که فشار کمتری دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. البته به توجه به آبدهی یک متر مکعبی در هر ثانیه، برای پوششدهی دستگاه‌هایی با دبی زیاد، مناسب هستند. این پمپ ها در آب به حالت مستغرق قرار میگیرند.
  • پمپ جریان شعاعی: میزان انتقال دبی در این مدلها کم است. اما در فشارهای زیاد پمپاژ ارتفاعی (تا 11بار) به‌خوبی قابلیت کار دارند. مدلهای جریان شعاعی به حالتهای عمودی یا افقی و بر روی فضای خشک قرار میگیرند.
  • پمپ‌های جریان میکس: هم امکان عبوردهی آب و فاضلاب در دبی بالا و هم در دبی پایین را دارند. البته دقت کنید که برای کار با ژنراتورهای جریان بالا، همخوانی مناسبی ندارند. پمپاژهای جریان مختلط نیز به مانند مدلهای جریان محوری، در آب مستغرق خواهند شد.

مزایای پساب تجهیزات تصفیه فاضلاب

جریانات فاضلابی ابتدا توسط سپتیک تانک چربی گیر و… پیش تصفیه‌ی ابتدایی میشوند. سپس با کمک انواع پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی و بهداشتی و تجهیزات جانبی متصل به آن، کاملاَ گندزدایی و تصفیه میگردند. به‌همین دلیل از پساب حاصل از تجهیزات تصفیه فاضلاب، میتوان در موارد مصرفی همچون:

  • آبیاری فضاهای سبز شهری و بیمارستانها و آبیاری باغ – محوطه‌های شخصی
  • تأمین آب فرآیندهای صنعتی و تولیدی سبک تا سنگین
  • آبیاری مزارع کشاورزی
  • تأمین آب ساخت و سازها و پروژه های عمرانی

و… استفاده نمود. بیاد داشته باشید که:

از پساب حاصل از پالایش تمامی تجهیزات تصفیه فاضلاب نمیتوان بطور مستقیم در آبیاری‌ها استفاده نمود. مثلاَ پس از تصفیه‌ی ابتدایی سیالات فاضلابی توسط سپتیک تانک‌ها، باز هم پساب حاصله دارای حداقل 35% آلودگی شیمیایی و بهداشتی است و نمیتوان آن را مستقیماَ مورد استفاده قرار داد!

قیمت تجهیزات تصفیه فاضلاب

قیمت تجهیزات تصفیه فاضلاب

تعیین قیمت تجهیزات تصفیه فاضلاب، با توجه به کاربردها و تنوع این دستگاه‌ها، کاملاَ فرآیندی پییچیده و متفاوت می باشد. با تمام این تفاسیر، پارامترهای موثر بر تعیین قیمت تجهیزات تصفیه فاضلاب (بطور مجزا) به شرح زیر خواهد بود:

  • قیمت پکیج تصفیه فاضلاب:

جنس بدنه، مدل تجزیه و تصفیه بیولوژیکی، شیمیایی، بهداشتی یا صنعتی، ظرفیت مخزن، ابعاد و میزان دبی ورودی سیال، درصد پالایش، کیفیت فاضلاب ورودی و پساب خروجی، سیستم های کنترلی و قطعات مکانیکی تعبیه شده در دستگاه، کارایی کلی پکیج و…

  • قیمت چربی گیر:

قیمت اینگونه تجهیزات تصفیه فاضلاب با توجه به عواملی نظیر: جنس بدنه (پلی اتیلن ارزانت است)، جنس تجهیزات مکانیکال، دو یا سه مخزنه بودن، وجود یا عدم وجود لوله‌های بیوگاز، ظرفیت و… تعیین میگردد.

قیمتگذاری سپتیک تانک:

قیمت تجهیزات تصفیه فاضلاب مخزن سپتیک بسته به عوامل زیر معین میشود:

منفرد یا دو انباره بودن سپتیک تانک، جنس (مدلهای پلی اتیلن ارزانتر از فایبرگلاس هستند)، درصد پالایش، جنس لوله‌ها و سایر بخشهای مکانیکال، ظرفیت و…

قیمت ایستگاه پمپاژ فاضلاب:

ظرفیت، میزان سرعت دهی جریانات فاضلابی، تعداد پمپ های درحال کار و استندبای، نوع پمپ ها، جنس جداره های داخلی و بدنه خارجی، کیفیت اجزای مکانیکی دستگاه، میزان دبی ورودی، ارتفاع مکش مثبت NPSH، جنس لوله ها و مخزن

خرید تجهیزات تصفیه فاضلاب با هلدینگ صنایع برتر

مجموعه معتبر هلدینگ صنایع برتر با سالها تجربه در سطح اول طراحی و ساخت تجهیزات صنعتی در خاورمیانه، پس از حضور موفق در بسیاری از پروژه‌های بزرگ کشور، اهداف چندین سال اخیر خود را معطوف به حضور در بازارهای بین المللی نموده است. هدفی که ارزآوری مناسبی را برای ایران عزیز در پی داشته و دارد.

علاوه بر طراحی و ساخت بروزترین مدلهای تجهیزات تصفیه فاضلاب، هلدینگ صنایع برتر به تولید تجهیزات صنعتی گسترده‌ی دیگری نظیر:

  • برج خنک کننده
  • مخزن استیل
  • ساندویچ پانل
  • چیلر
  • منبع کویل دار
  • دیزل ژنراتور
  • رادیاتور
  • ماشین ظرفشویی صنعتی
  • سردخانه صنعتی
  • یخساز صنعتی
  • مخزن اسید فایبرگلاس، مخزن آب زیرزمینی کاروگیت و مخزن قیفی پلی اتیلنی
  • دریچه منهول
  • لوله پلیکا
  • لوله کاروگیت، پلی اتیلن، فلزی، لوله زهکش
  • منهول پلی اتیلن
  • تجهیزات تصفیه آب (دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس، سختی گیر آب و فیلتر شنی)

و ده ها محصول دیگر اقدام نموده است. لذا جهت دریافت آخرین قیمت تجهیزات تصفیه فاضلاب و دیگر محصولات صنعتی، با متخصصی هلدینگ صنایع برتر تماس حاصل فرمایید.