چربی گیر پلی اتیلن یکی از انواع گریس تراپ ها می باشد که بصورت استوانه افقی بصورت حداقل دو محفظه در ظرفیتهای 500 لیتر تا 120 مترمکعب از جنس بدنه پلی اتیلن سنگین (HDPE) تولید و سر راه فاضلاب خروجی از رستورانها، غذاخوریها، آشپزخانه ها و هر جایی که عملیات پخت و پز با روغن درون آن انجام میگیرد قرار گرفته و باعث شناورسازی گریس و ذرات چربی و نهایتا چربی گیری آن می شود.
به دلیل مزایا و قابلیتهای بسیار بالای پلی اتیلن امروزه از آن برای ساخت انواع سیستم های چربی گیری استفاده می شود. کارایی و دوام ویژگی های اصلی چربی گیر پلی اتیلن هلدینگ برتر می باشند. هلدینگ صنایع برتر بعنوان یکی از تخصصی ترین مجموعه در زمینه تولید و واردات تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب یکی از قویترین تولیدکنندگان انواع سیتمهای تصفیه فاضلاب چرب در ایران میباشد.
لزوم چربی گیری فاضلاب
چربی و روغن ها یکی از آلاینده های معمول در انواع فاضلاب ها هستند . دربرخی موارد مقدار چربی و روغن ها آنچنان بالاست که استقرار یک سیستم حذف روغن و چربی ضرورت پیدا می نماید.
معمولاً فاضلاب های نظیر فاضلاب های تولیدی آشپزخانه، رستوران، کارواش، قالیشویی و واحد پیکینگ در صنایع فولاد دارای چنین وضعیتی هستند. به سبب کارایی و هزینه کم روش شناور سازی ثقلی، امروزه در اغلب موارد از این روش برای (چربی گیری) حذف چربی و روغن ها از فاضلاب استفاده می شود.
چربی گیر یک دستگاه لوله کشی (نوعی تله) است که برای غلبه بر بیشتر چربی ها و جامدات قبل از وارد شدن به سیستم دفع فاضلاب طراحی شده است. فاضلاب معمولی حاوی مقادیر کمی از چربی است که به مخزن سپتیک و تاسیسات درمان می رسند تا یک لایه ناپایدار شناور ایجاد کنند . این لایه تکه ای بسیار آرام هضم شده و توسط میکروارگانیسم ها در فرآیند هضم بی هوازی تجزیه می شود.
مقدار زیادی چربی از تهیه غذا در رستوران ها می تواند یک مخزن یا تاسیسات تصفیه خانه را از بین ببرد و موجب انتشار فاضلاب های غیر تصفیه شده در محیط زیست شود. چربی با غلظت بالا و چربی های پخت و پز مانند چربی، هنگامی که خنک می شوند، جامد می شوند و می توانند با سایر مواد جامد ذخیره شده برای مخلوط کردن لوله های تخلیه استفاده گردند.
چربی گیری نوعی روش فیزیکی تصفیه فاضلاب است که طی آن نیاز به هیچ گونه تجهیزات الکترومکانیکالی وجود ندارد. از آنجا که وزن مخصوص روغن و چربی ها کمتر از فاضلاب و در حدود 9/0 گرم بر سانتیمتر مکعب است، این ذرات تمایل به شناوری بر روی سطح فاضلاب را دارند. به منظور انجام این فرایند تنها لازم است که یک محیط آرام و بدون اغتشاش برای فاضلاب فراهم گردد. بنابراین چربی گیرها با توجه به همین اصل ساده و در عین حال کلیدی طراحی و ساخته می شوند. یکی از انواع چربی گیرهای فاضلاب، مدل پلی اتیلنی می باشد که ذیلا به توضیح آن می پردازیم .
معرفی چربی گیر پلی اتیلن
چربی گیر یکی از سیستم های تصفیه فاضلاب است که از آن به منظور انجام عملیات پیش تصفیه جهت حذف روغن و چربی استفاده می شود. در چربی گیر، فرایندهای شناورسازی و ته نشینی اصلی ترین مکانیزم های حذف روغن و چربی و همچنین ذرات معلق می باشد. هلدینگ چربی گیرهای خود را به سه حالت فایبرگلاس بتنی و پلی اتیلنی تولید و عرضه می نماید.
به دلیل مزایای زیاد مواد پلی اتیلنی، بخصوص وزن سبک و مقاومت بالای آنها، برای ساخت انواع تجهیزات تصفیه و انتقال فاضلاب از پلی اتیلن استفاده میشود. از این چربیگیرها در مجتمع های مسکونی و اداری، رستوران ها، آشپزخانه ها، کارواش ها، هتل ها و مراکز اقامتی و صنایع شستشوی فلزات استفاده می شود.
بخشهای مختلف چربی گیر پلی اتیلنی
سیستم های چربی گیری فاضلاب از اجزای مختلفی تشکیل میشوند. بخشهای اصلی این سیستم ها شامل: ورودی و خروجی فاضلاب، سبد آشغالگیر، پکینگ و دریچه برای خروج چربی بر حسب نیاز میباشد. به صورت استاندارد چربی گیرها در مسیر لوله کشی فاضلاب قرار می دهند تا پساب ابتدا وارد این سیستم شده و چربی ها از آن جمع آوری شود. با انجام این کار از گرفتگی و انسداد لوله ها و نشتی آنها و همچنین پر شدن سریع چاه های جذبی جلوگیری خواهد شد.
شاید بخواهید در مورد تفاوت سپتیک تانک پلی اتیلن و چربی گیر پلی اتیلن بیشتر بدانید.
مکانیزم عملکرد چربی گیر پلی اتیلن
فاضلاب ورودی به چربی گیر علاوه بر روغن و چربی معمولاً حاوی مقادیر بسیار زیادی از مواد معلق و ذرات قابل ته نشینی است. از این رو در بخش اول دستگاه با فراهم کردن یک محیط آرام و بدون اغتشاش شرایط لازم برای ته نشینی ذرات معلق و جدا شدن آنها از فاضلاب ایجاد می گردد. به علاوه ذرات روغن و چربی به سبب وزن مخصوص کمتر نسبت به فاضلاب به سمت بالا حرکت کرده و بر روی سطح شناور می شوند.
در نتیجه در بخش اول چربی گیر فاضلاب مواد معلق، پساب و روغن و چربی ها در سه منطقه جدا از هم قرار می گیرند. سپس به کمک یک لوله ارتباطی پساب از قسمتی که فاقد چربی و ذرات معلق است به بخش دوم چربی گیر پلی اتیلن منتقل می شود. در این بخش و بخش سوم همان فرایندهای بخش اول برای ذرات با قطر کوچکتر اتفاق افتاده و راندمان تصفیه پس از عبور از هر بخش افزایش می یابد. در نهایت پساب عاری از ذرات معلق و چربی در روغن به کمک لوله خروجی از چربی گیر خارج می گردد.
لجن انباشته شده در کف چربی گیر فاضلاب پلی اتیلنی و همچنین چربی شناور شده بر روی سطح فاضلاب را باید بصورت سالانه تخلیه نمود. تجمع مواد ته نشین شده در کف مخزن باعث ایجاد توده ای از لجن شده و میکروارگانیسم ها و باکتریها در آن تکثیر یافته و رشد می کنند. واکنش های بیولوژیکی که در جریان تکثیر و رشد آنها اتفاق می افتد باعث تجزیه مواد آلاینده شده فاضلاب تصفیه می گردد. همچنین انجام این واکنش در دستگاه چربی گیر پلی اتیلن سبب تبدیل مقدار قابل توجهی از لجن به بیوگاز شده و در نتیجه حجم لجن کاهش می یابد. بیوگاز تولید شده که عمدتاً متان است از طریق لوله خروج بیوگاز خارج می شود.
موارد کاربرد چربی گیر پلی اتیلن
همانطور که می دانیم چربی و روغن ها یکی از آلاینده های معمول در انواع فاضلاب ها هستند. دربرخی موارد مقدار چربی و روغن آنچنان بالاست که استقرار یک سیستم حذف روغن و چربی ها ضرورت پیدا می نماید. چربی گیر شیرینی پزی، رستوران و آشپزخانه، غذاخوری مواردی از کاربردهای چربی گیر پلی اتیلنی تولیدی هلدینگ صنایع برتر می باشد.
کارکرد این دستگاه ها در موارد زیر خلاصه شده است.
- حذف روغن و چربی ها از فاضلاب جهت جلوگیری از گرفتگی لوله ها، منهول ها و دیواره چاه های جذبی
- حذف مواد معلق و ذرات قابل ته نشینی از فاضلاب جهت جلوگیری از پر شدن سریع چاه جذبی و همچنین جلوگیری از انسداد و گرفتگی لوله ها و منهول های فاضلاب
- پیش تصفیه انواع فاضلاب های بهداشتی و صنعتی و کاهش بار آلودگی فاضلاب
- متعادل سازی کیفی و کمی فاضلاب درسیستم های تصفیه فاضلاب
- استفاده به عنوان ایستگاه پمپاژ فاضلاب
مزایای چربیگیر پلی اتیلنی
به دلیل مزایا و قابلیت های بسیار بالای پلی اتیلن امروزه از آن برای ساخت انواع دستگاه چربی گیری فاضلاب استفاده می شود. کارایی و دوام ویژگی های اصلی چربی گیر پلی اتیلن میباشند.
مهمترین مزایای چربی گیر فاضلاب از جنس پلی اتیلن عبارتند از:
- راندمان بالا در حذف چربی و روغن
- امکان حذف مواد معلق و ذرات قابل ته نشینی فاضلاب در چربی گیر پلی اتیلن
- امکان ذخیره لجن و چربی در کف دستگاه.
- مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و شرایط محیطی نامناسب
- آب بندی کامل و عدم انتشار هیچ گونه آلودگی به خارج از سیستم
- جداره بسیار مقاوم در برابر فشارهای وارده از سوی خاک
- سرعت بالا در ساخت، نصب و راه اندازی
- امکان دفن در زیرزمین با هدف انتقال ثقلی فاضلاب به چربیگیر و جلوگیری از اشغال فضاهای مفید
- سبکی وزن و سهولت در حمل و نصب
- امکان جابجایی چربیگیر پلی اتیلن حتی چند سال پس از نصب و راه اندازی اولیه
- گارانتی 50 ساله در برابر هر گونه خوردگی
- سهولت بهره برداری و تخلیه چربی و لجن از چربی گیر به سبب دارا بودن دریچه های بازدید و تخلیه چربی و لجن
- عدم نیاز به عملیات ساختمانی در محل برای ساخت.
ظرفیت چربی گیرهای پلی اتیلن
هلدینگ برتر چربی گیرهای پلی اتیلنی را از ظرفیتهای 2 تا 120 متر مکعبی تولید و عرضه می نماید. ظرفیت مورد نیاز چربی گیر بستگی مستقیمی به مقدار پساب یا فاضلاب تولیدی از آشپزخانه و بصورت غیر مستقیم تعداد پرس غذایی که در هد دو ساعت سرو می شود، دارد. برای تعیین این ظرفیت می توان از دانش فنی و تجربه کارشناسان این مجموعه استفاده نمود.
در ایران متاسفانه مرسوم است تعداد پرس غذا ضربدر عدد 5 مساوی است با ظرفیت چربی گیر. عوامل بسیاری از جمله نوع غذایی که در آشپزخانه و یا کترینگ پخت می شود، همچنین داشتن و یا نداشتن ماشین ظرفشویی صنعتی جزء فاکتورهای بسیار مهم در تعیین ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن می باشند .
تجربه در تعیین ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن فاضلاب فاکتور بسیار مهمی محسوب میشود. چرا که بطور مثال محاسبه ظرفیت چربی گیر قنادی علاوه بر علم وافر به تجربه کارشناسان در خصوص شناختن میزان چربی بکار گرفته در انواع شیرینی نیاز خواهیم داشت.
قیمت دستگاه چربی گیر پلی اتیلن
با توجه به حجم محاسبه شده برای دستگاه قیمت چربی گیر پلی اتیلن قابل محاسبه می باشد. جهت استعلام قیمت چربی گیر پلی اتیلن و اخذ پروپوزال فنی در خصوص نحوه کاربرد آن لطفا با ما تماس بگیرید.
جدول لیست قیمت بروز چربیگیرهای پلی اتیلنی هلدینگ صنایع برتر برای برخی از ظرفیتهای پر مصرف در تاریخ نگارش این متن بصورت زیر است.
دقت کنید افزایش قیمت مواد اولیه یعنی گرانول تولیدی پتروشیمیهای مارون، امیر کبیر، شازند، ایلام، آریا ساسول و جم باعث افزایش قیمت محصول خواهد شد.
قیمت دستگاه با ظرفیت 5 مترمکعب با وزن 495 کیلو دارای قطر 1.4 متر و طول 3.4 متر، دو دریچه بازدید و یک دیواره میانی و ورودی و خروجی سفارشی 240 میلیون ریال
قیمت چربیگیر پلی اتیلنی با ظرفیت 10 مترمکعب، قطر 1.6 متر و طول 5 متر و تمامی تجهیزات مورد نیاز و دوجداره و دو قسمته با وزن 780 کیلو معادل 440 میلیون ریال.
قیمت دستگاه با ظرفیت 20 مترمکعب با قطر 2 متر و طول 6.36 و دو دریچه بازدید و قابل دفن زیر زمین تا عمق 1.5 متر بدون سازه نگهبان در مقطع فعلی 740 میلیون ریال
معایب چربیگیرهای پلی اتیلنی
هر دستگاه و وسبله ای در دنیا پس از تولید معایبی برای آن متصور است. چربی گیر پلی اتیلن نیز از این قاعده مستثنی نیست و معایبی دارد لیکن مزایای آن آنقدر زیاد ایت که استفاده از این سیستم روز بروز در حال افزایش است.
شاید اساسی ترین عیب سیستم های گریس تراپ پلاستیکی آماده را بتوان چربی دوست بودن پلی اتیلن دانست و این مفهوم آبگریز بودن و چسبیدن لیپیدها به بدنه دستگاه و دسواری در تمیرکاری چربی گیر را به دنبال خواهد داشت.
ایراد دیگر این مدل چربیگیرها عدم برخورداری از دانه گیر و آشغالگیر می باشد که البته با طراحی نقشه های جدید هلدینگ صنایع برتر ایران توسط کارشناس واحد فنی این نقیصه رفع گردیده است.
در مقایسه با چربی گیرهای بتنی می توان قیمت دو تا سه برابری این مدل گریس تراپ ها رو ایرادی بزرگ برای انها دانست. درمقابل وزن سبک تر، حمل و نقل و نصب راحت و عدم خوردگی توسط پساب اسیدی مزایایی هستند که باعث حذف مرحله به مرحله ایمهاف تانک بتنی و جایگزینی آن با چربی گیر پلی اتیلن شده است.
اگر علاقه دارید لیست قیمتهای جهانی این محصول را به دلار و بصورت دقیق و بروزرسانی شده در هر لحظه مشاهده فرمائید اینجا کلیک کنید.
سلام . وقت تون بخیر .
چربی گیر پلی اتیلنی تا چه ظرفیتی حداکثر تولید میشه . من با سایر شرکت ها صحبت میکردم میگن بیشتر از 75 مرمکعب نمیشه این چربیگیرها رو تولید کرد ولی من یه گریس ترپ پلی اتیلن میخام با ظرفیت 144 مترمکعب واسه مجموعه ایران خودرو سالن های غذاخوری.
سوال بعدی اینکه فاضلاب سیاه رو هم میشه فرستاد داخل چربیگیر یا باید واسه اون یه سپتیک تانک پلی اتیلن بزاریم؟
راد هستم از مجموعه ایران خودرو خراسان .
سلام مهندس راد . چربی گیر پلی اتیلن در مجموعه هلدینگ صنایع برتر از 3 مترمکعب تولید میشه تا 150 مترمکعب بصروت استوانه افقی با یک یا دو دیوایدر میانی یعنی بصورت دو قسمته یا سه قسمته . یک ونت براش می زاریم . قطر این دستگاه میشه 3.2 متر و طولش میشه 15.5 متر . دریچه بازدید داره مثل سپتیک .
نکته بعدی اینکه دقت کنید بهیچ عنوان فاضلاب انسانی به چربی گیر وارد نشه چون تمام مکانیزم عملکرد چربیگیر رو بهم میریزه و چون چربی دوست هستش پلاستیک و پلی اتیلن به بدنه می چسبه و تمیزکاری چربی گیر پلی اتیلن تقریبا غیر ممکن میشه . حتما برای سرویس های بهداشتی آشپزخانه یک سپتیک تانک و سپس یک پکیج تصفیه فاضلاب باید تعبیه بشه .