لوله پلی اتیلن لولهای سخت، سبک، دارای ساختاری مقاوم با سطح صاف داخلی و خارجی است. حمل و نقل لوله HDPE به حداقل تجهیزات نیاز دارد و به راحتی در همه شرایط مزرعه، بر روی یخ یا درسطوح مرطوب و باتلاقی به راحتی مورد استفاده قرار میگیرد. لولههای پلی اتیلن HDPE نمی پوسد و در مقابل زنگ زدگی و خورندگی مقاوم است. این ماده در برابر مواد شیمیایی بالقوه موجود در آب نمک و فاضلاب شهری فاضلاب صنعتی مقاوم است.
لوله پلی اتیلن باید بدون افزودنیهای (گرانول) دیگر تولید شده باشد و همین مواد پلی اتیلن است که به لوله شکل و ظاهر میدهد. مزایای زیاد این لولهها باعث محبوبیت آن ها برای آبرسانی شده است و جایگزینی آنها با لوله فلزی و بتنی شده است.
این نوع لولهها در ردههای فشارهای مختلفی در بازار عرضه می شود و خریداران با توجه به نیاز خود اقدام به خرید می کنند. کاربرد اصلی لوله پلی اتیلن جهت آبرسانی برای انتقال آب در خارج از شهرها و یا در داخل شهرها برای انشعابات اصلی می باشد.
انواع لوله پلی اتیلن
انواع لوله پلی اتیلن با قیمتهای مختلف و مشخصات فنی متفاوت در بازار موجود است. اما ممکن است دانش و اطلاعات کافی و لازم را برای تشخیص کیفیت و انتخواب آن برای استفاده در صنایع مختلف را نداشته باشیم.
شرکت هلدینگ صنایع برتر ایران با بهره گیری از آخرین دانش روز دنیا و همگام با تکنولوژیهای نوین جهانی و به کارگیری نیروهای متخصص، توانمند و کارآمد انسانی و استفاده از مواد اولیه با بهترین کیفیت و دارا بودن واحد آزمایشگاهی مجهز، قدم در تولید لولههای پلی اتیلنی برای مصارف گازرسانی، آبرسانی و فاضلابی و همچنین انواع اتصالات آنها و پخش در ایران و کشورهای همسایه نموده است.
شرکت هلدینگ صنایع برتر ایران با بهره برداری از خطوط تولیدی این محصول نسبت به تولید لولههای آبرسانی از سایز 16 میلیمتر تا 400 میلیمتر و با فشارهای 2.5 الی 25 بار اقدام مینماید. همچنین با نظارت واحد کیفیت این شرکت و تامین مواد اولیه مناسب و با کیفیت عالی نسبت به تولید و تامین لولههای سایز بالا اقدام می نماید.
تمامی محصولات این شرکت از مراحل خرید مواد اولیه، تولید لوله تحت آزمایشات استاندارد قرار گرفته و تمامی محصولات مطابق با استانداردهای بین المللی و ملی تولید و توزیع میگردد.
لولههای پلی اتیلنی در یک دسته بندی کلی به دو مدل لوله پلی اتیلن تک جداره (تحت فشار) و لوله پلی اتیلن دوجداره (ثقلی) تولید و عرضه می شوند. هرکدام از این نوع لولهها برای پروژههای مختص به خود به کار گرفته می شوند.
مدل تکجداره در مصارف انتقال آب و زهکشی در زمینه کشاورزی، محافظت از کابلهای برق و مخابرات کاربرد دارند. لولههای دوجداره در شبکههای کوچک و بزرگ انتقال آب و فاضلاب بصورت ثقلی و بدون فشار درونی مورد استفاده قرار می گیرند.
لوله پلی اتیلن تک جداره
لوله پلی اتیلن تک جداره یکی از این نوع لولههایی که میتوان از آن در فشارهای بین ۲ تا ۴۰ اتمسفر (بسته به مواد اولیه و قطر و ضخامت لوله) در صنایع مختلف استفاده نمود. ویژگیهای منحصر بفرد لوله HDPE نسبت به انواع دیگر لولهها (فولادی، آزبست، و …) باعث گردیده است که سرعت رشد استفاده از این لولهها در شبکههای انتقال و توزیع آب و سیستمهای آبیاری تحت فشار نسبت به دیگر موارد بسیار بیشتر باشد.
مصرف لوله آبیاری پلی اتیلنی تحت فشار در سالهای اخیر رشد بسیار چشمگیری داشته است. این استقبال زیاد به دلیل استفاده از تكنولوژیهای جدید در ساخت مواد اولیه با کیفیت بهتر، باعث شده است تا نسل جدیدی از لولههای HDPEهای گرید (high grade) به وجود بیاید.
ویژگیهای لوله پلی اتیلن تک جداره
- وزن کم و سهولت در حمل و نقل
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و انواع مواد شیمیایی
- مقاوم در برابر حرارت تا ۸۰ درجه سانتیگراد
- مقاوم در سرما تا ۷۰ – درجه سانتیگراد
- مقاوم در مقابل تاثیر اشعه آفتاب و ازن
- مقاوم در مقابل فشار بالا تا ۱۶ اتمسفر
- قابلیت نصب آسان
- مقاوم در مقابل ضربه
- دارای اتصالات متنوع
- ضمانت کیفیت و مرغوبیت جنس تولیدی
جدول ابعاد و مقاومت لولههای پلی اتیلن
لوله پلی اتیلنی با چگالی بالا (HDPE)
اسیدهای خورنده با پایه مواد شیمیای مختلف، نمک مقاومت بهتری نسبت به انواع لولههای موجود در بازار دارد. لولههای پلی اتیلن هلدینگ صنایع برتر ایران در قطرهای بین 110 – 800 میلی متر و کلاسهای فشار Pn4-Pn32 با کارایی و کیفیت بالا تولید می کند.
وزن لوله پلی اتیلن بر اساس نوع مواد اولیه مصرفیمیزان بافت مولکولی، ضخامت و سایز لوله و نیز میزان مقاومت و بارپذیری لوله متفاوت می باشد.
البته باید در نظر داشت که میزان وزن با مقاومت رابطه مستقیم ندارد هرچند که یکی از راههای تشخیص مقاومت لوله میزان وزن آن هست که توسط فرمولهای جداگانه و متفاوت برسی میشود.
میزان مقاومت لولههای پلی اتیلن از PN4 تا PN25 درجه بندی میشود. PN یا همان (Pression Nominal) در واقع همان فشار مجازی است که به عنوان کمیت مرجع به کار می رود. هدف آن طبقه بندی لوله و اتصالات از نظر تحمل فشار توسط نام گذاری عددی هر یک از اجزای سامانه لوله گذاری است.
لوله پلی اتیلن دو جداره
لوله پلی اتیلن دوجداره جهت انتقال فاضلاب و سیالات بدون فشار داخلی و جریان بصورت ثقلی طراحی و تولید میشود. این نوع از لولهها توانایی تحمل فشار خارجی و نیروهای زیر سطحی و ترافیکی بسیار بالایی دارند. به دلیل دارا بودن مزایای قابل توجه آنها و قیمت پایین تر آنها نسبت به لولههای تکجداره تحت فشار در صنایع دیگر نیز از این لولهها استفاده مینمایند.
به عنوان مثال از لولههای اسپیرال پلی اتیلن در پلسازی و راهسازی بسیار استفاده میکنند. لوله دوجداره پلی اتیلن غالبا با عناوین لوله کاروگیت و لولههای اسپیرال نامیده می شوند که تکنولوژی تولید آنها یکسان و تنها تفاوت آنها در قالب اکستروژن میباشد.
کاربرد لوله پلی اتیلن تحت فشار
لوله پلی اتیلن که با نام اختصاری (HDPE) یا پلی اتیلن سخت شناخته میشوند، دارای کاربرد بسیار زیادی در کشاورزی، آبیاری، آبرسانی، کاورینگ و پوشش دهی و انتقال گاز میباشند. از میان کاربردهای فراوان آنها موارد زیر جزو کاربردهای اصلی محسوب میشود:
- شبکههای آبرسانی شهری و روستایی
- شبکههای فاضلاب شهری و روستایی
- شبکههای گازرسانی
- شبکهها و سیستمهای زهکشی
- انتقال مایعات و فاضلاب صنعتی
- سیستمهای آبیاری تحت فشار (قطره ای و بارانی)
- پوشش کابلهای مخابراتی، کابل برق و فیبر نوری.
لوله پلی اتیلن به دلیل مزایای بیشماری که دارند کاربرد زیادی دارد و هر روز شاهد ایجاد کاربردی جدید برای این نوع از لولهها میباشیم. این کاربردها غالبا خلاقانه و منحصر بفرد میباشد و در بسیاری از جاها این لوله جایگزینی برای دیگر انواع لولهها شده است.
لولههای چگالی بالا HDPE، در حوزه وسیعی از کاربردها برای خطوط لوله شهری، صنعتی، دریایی، حفاری و کشاورزی به کار میروند. کاربرد لوله پلی اتیلن در موقعیتهایی چون سطح زمین، حالت مدفون، شناور و سطوح زیر دریا آزمایش و به اثبات رسیده است. این لولهها قابلیت انتقال آب آشامیدنی، فاضلاب، موادشیمیایی، دوغاب، و پسماندهای خطرناک و گازهای فشرده را دارند.
استفاده از لولههای پلی اتیلن در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ها و سایر مجتمعهای صنعتی سابقه ای طولانی دارد و این نوع لولهها در مقایسه با سایر لوله دیگر از کمترین میزان تعمیر و نگهداری بهره برده است.
روند استفاده از این لولهها در شبکههای آبرسانی نیز همچنان رو به رشد است. مديران و کارفرمایان در پروژههای خود بیشتر از لوله پلی اتیلن استفاده می کنند. استحکام و دوام و روش نصب آسان و اتصالات پلي اتيلن در تصميم گيری مدیران اجرایی بسيار موثر بوده است. از این رو به دلیل این ویژگی ها در اکثر پروژههای فعلی تلاش بر این است که از این محصول استفاده شده تا بازدهی پروژه به حداکثر رسیده تا رضایتی دو طرفه نیز کسب شود.
مزایای لوله پلی اتیلن تک جداره HDPE
لولههای پلاستیکی هلدینگ صنایع برتر ایران با تحولات تکنولوژیکی که تا به امروز انجام شده، یکی از لولههای مورد علاقه مهندسین صنعت آب و فاضلاب را تولید نموده است. خواص فیزیکی و شیمیایی لوله پلی اتیلن بهترین راه حل برای کارهای زیرساختی کاربردی آسان است.
لولههای پلی اتیلن هلدینگ صنایع برتر ایران برای با توجه به مقاومت بالا، وزن مناسب قابلیت نصب آسان تر نصبت به انواع لولههای دیگر بیشتر مورد توجه مهندسان و مشاوران مختلف هستند.
از نظر ساختاری، لولههای دیگر تمایل به ترک و شکستن دارند. لولههای (PE100) و (PE100) به گونه ای طراحی شده است که در هنگام نصب، در برابر تأثیر هوا در سرما و گرما مقاومت می کند.
از خواص دیگر لولههای پلی اتیلن HDPE میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خاصیت کلی مایعات را حفظ می کند.
- بهترین راه حل برای سیستمهای آب آشامیدنی.
- مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی.
- استفاده از آن در دامنهها به دلیل شکل انعطاف پذیر بسیار ساده است. طرف دیگر سازگار با محیط زیست است.
- با توجه به جهت حرکت در حرکت زمین به خودی خود می رود و نمی شکند.
- روشهای اتصال لولههای HDPE بسیار ساده هستند.
- حمل آسان و از این رو حمل و نقل ارزان است.
- جدا از اسید نیتریک نسبت به اسیدهای قلیایی و میکروارگانیسم ها بسیار مقاوم است
- لوله پلی اتیلن برق را منتقل نمی کند.
- دارای اصطکاک خوب و خاصیت ضد زنگ است.
قیمت لوله پلی اتیلن
قیمت روز لوله پلی اتیلن در ماههای اخیر با توجه به شرایط ارزی و اقتصادی دارای ثبات نیست و به صورت روزانه تعیین قیمت میشود. بنابراین برای خرید لوله پلی اتیلن و دریافت هزینه دقیق با ما تماس بگیرید.
قیمت این لولهها به قطر و فشار لوله و همچنین مواد اولیه مورد استفاده در تولید و در حالت رقابتی تکنولوژی تولید آن بستگی دارد. از آنجایی که لولههای پلی اتیلنی قطر و ضخامتهای متفاوتی دارند قیمتهای آنها نیز متفاوت خواهد بود. معمولا قطر این لولهها از 20 میلیمتر شروع شده و نهایتا به 2400 میلیمتر در پروژههای بزرگ از آنها استفاده میشود.
قیمت لوله پلی اتیلن و وزن آن رابطه مستقیم با فشار کاری آن لوله دارد، هرچه این فشار بالاتر باشد وزن و قیمت لوله بالاتر می رود. تکنولوژی کشور آلمان در تولید لوله تک جداره و تحت فشار بسیار بالاست و کارخانه یونیکورن و سینسیناتی همواره با مقدار کمتر مواد محصولی با مقاومت بالاتر و در عین حال قیمت کمتر تولید می نمایند.
سایزهای لوله پلی اتیلنی فشار قوی
سایزهای لوله پلی اتیلن را بر اساس میلیمتر در این بخش ارائه شده است که از آن به عنوان راهنمای سایز لوله پلی اتیلن می توان استفاده کرد.
سایز ۱۶ میلی متر
معمولا از لوله پلی اتیلن سایز ۱۶ میلی متر در سیستم آبیاری قطره ای استفاده می کنند. همچنین این لوله مناسب برای محصولات گلخانه ای بوده و اتصالاتی همچون قطره چکان را به راحتی می توان به آن متصل نمود. اتصال پیچی و جوش یکی از روشهای اتصال این نوع لوله با سایر لولهها و اتصالات می باشد.
لوله پلاستیکی سایز ۱۶ در سیستمهای آبیاری دوام طولانی داشته و هزینه ی کمتری را به کشاورزان تحمیل خواهد کرد. کوچک ترین سایز لولههای پلی اتیلن سایز ۱۶ میلی متر می باشد.
سایز ۲۰ میلی متر
در صنعت تولید و خرید و فروش لوله، لوله پلی اتیلن سایز ۲۰ میلی متر به لولههای تک جداره شهرت دارند که در انواع سیستمهای آبیاری مورد استفاده قرار می گیرد. لولههای پلی اتیلن سایز بیست همچنین در فشارهای حداقل ۶ بار تا حداکثر ۴۰ بار تولید می گردند که بستگی به فشار آب درون لوله می بایست انتخاب گردند.
سایز ۲۵ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۲۵ میلی متر در کلافهای ۱۰۰ و ۱۵۰ متری تولید و جهت استفاده در باغات و سیالات کم حجم در فشار کاری ۱۰ و ۱۶ بار تولید و عرضه میگردند. این لولهها عمدتا توسط رابطهای پلی اتیلن به یکدیگر متصل میگردند و استحکام و آببندی بالایی دارند.
سایز ۳۲ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۳۲ میلی متر را میتوان در فشارهای ۶ ,۱۰ ,۱۶ و نهایتا تا ۳۲ بار تهیه نمود. این لولهها عموما جهت سیالات با دبی کم و در باغات و کشاورزی و صنایع وابسته مورد استفاده قرار میگیرند. لولههای پلی اتیلن ۳۲ میلی متر را در کلافهای ۱۰۰ و ۱۵۰ متری بسته به نیاز مشتری میتوان تهیه نمود.
سایز ۴۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۴۰ میلی متر را میتوان در فشارهای کاری ۶ الی ۳۲ بار درابعاد شاخه و کلاف به صورت شاخههای ۶ متری و یا کلافهای ۱۰۰ الی ۱۵۰ متری تهیه و تولید نمود. این لولهها عموما دارای دبی کم میباشند در صنایع کشاورزی جهت انتقال آب میتوان از این لولهها بهترین استفاده را نمود.
سایز ۵۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۵۰ میلی متر را میتوان در فشارهای کاری بین ۵ الی ۳۲ بار تولید و ارائه کرد. این لولهها دارای دبی کم میباشند به طوری که در باغات و کشاورزی میتوان از این لوله به تناوب استفاده نمود. عمده ی مصارف این لولهها را میتوان در کشاورزی و آبرسانی خلاصه نمود.
سایز ۶۳ میلی متر
یکی از پر کاربردترین سایزهای لوله پلی اتیلن سایز ۶۳ میلیمتر است که در اکثر پروژهها مورد استفاده قرار میگیرد. لولههای سایز ۶۳ میلیمتر را میتوان در فشارهای کاری ۵ بار الی ۳۲ بار تولید و عرضه نمود. سایز ۶۳ میلیمتر را در شاخههای ۶ متری و کلافهای ۱۰۰ و ۱۵۰ متری مورد استفاده قرار داد.
سایز ۷۵ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۷۵ میلیمتر جهت آبرسانی و کشاورزی در کلیه مقاطع صنعتی و آبخیزداری مورد استفاده قرار میگیرند. لولههای ۷۵ میلیمتر پلی اتیلنی را میتوان در فشارهای کاری ۵ بار الی ۲۵ بار تولید و ارائه نمود. این لولهها درشاخههای ۶ متری و کلافهای ۱۰۰ و ۱۵۰ متری تولید میگردند.
سایز ۹۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۹۰ میلیمتر برای انتقال سیالات با ماهیت آب و گاز مورد استفاده قرار میگیرند. این لولهها در فشارهای کاری ۵ بار الی ۲۵ بار تولید میگردند. نوع فشار در لولههای پلی اتیلن بستگی به نوع مصرف در پروژهها دارد.
سایز ۱۱۰ میلی متر
معمولا لولههای پلی اتیلن سایز ۱۱۰ میلی متر را جزو لولههای پر کاربرد در صنعت کشاورزی و خطوط آبرسانی می دانند که با مواد پلی اتیلن سخت تولید می گردد. فشارهای مختلف در تولید لولههای سایز ۱۱۰ بسته به کاربرد آن تغییر می کند.
از این سایز از لولههای پلی اتیلنی بهمراه فلنچ در ایجاد ورودی و خروجی برای چربی گیر پلی اتیلن استفاده می شود.
سایز ۱۲۵ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۱۲۵ میلیمتر برای انتقال آب با دبی متوسط مورد استفاده قرار میگیرند. فشار کاری تعریف شده برای این لولهها ۵ الی ۲۵ بار میباشد و در کلافهای ۵۰ و ۱۰۰ متری تولید و عرضه میشوند. عمده مصارف این لولهها در انتقال آب شرب و کشاورزی میباشد.
سایز ۱۴۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۱۴۰ میلیمتر از کمترین بار مصرف در میان سایزهای دیگر را دارا میباشند. لولههای سایز ۱۴۰ میلیمتر در فشار کاری ۶ اتمسفر الی ۲۵ اتمسفر در ابعاد ۶ و ۱۲ متری تولید میگردند. علاوه بر این این لولهها جهت انتقال آب با سیال متوسط در اتمسفرهای ذکر شده تولید و ارائه میگردند.
سایز ۱۶۰ میلی متر
لوله پلی اتیلنی سایز ۱۶۰ میلیمتر با دبی نسبتا متوسط میباشند که جهت انتقال سیالات با ماهیت مایع مورد استفاده قرار میگیرند. این لولهها در فشارهای کاری ۵ الی ۲۵ بار تولید میگردند و از انواع لولههای پر مصرف در انتقال آب به شمار میروند. متراژ تعریف شده در این لولهها ۶ و ۱۲ متر میباشد که بسته به سفارش خریدار تولید میگردد.
سایز ۱۸۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۱۸۰ میلیمتر از انواع کم مصرف این لوله میباشند. این سایز در فشار کاری ۵ الی ۲۵ بار تولید میشود. این لولهها عموما جهت انتقال سیالات مایع مانند آب در فشارهای ذکر شده مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این متراژ لولههای پلی اتیلن در شاخه در این لولهها ۶ و ۱۲ متر میباشند که بنا به درخواست خریدار قابل تولید است.
سایز ۲۰۰ میلی متر
از لوله پلی اتیلن سایز ۲۰۰ بیشتر در تجهیزات آبیاری استفاده می شود. استفاده از سایز ۲۰۰ میلی متر در کشور به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارند برای سیستمهای آبیاری توسعه یافته است. این لولهها در فشارهای کاریه ۵ الی ۲۵ بار تولید و عرضه میگردند.
سایز ۲۲۵ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۲۲۵ میلی متر برای مصارف آبرسانی از فشار کاری ۵ بار الی ۲۵ بار تولید و عرضه میگردند. لولههای سایز ۲۲۵ میلیمتر در شاخههای ۶ و ۱۲ متری بسته به نیاز مشتری تولید و عرضه میگردند.
سایز ۲۵۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۲۵۰ میلیمتر از انواع پر مصرف این لولهها میباشند که برای انتقال سیالات با ماهیت غیر اسیدی و مایع مورد استفاده قرار میگیرند. این سایز در فشارهای کاری ۵ الی ۲۵ بار تولید و عرضه میگردند. این لولهها در ابعاد ۶ و ۱۲ متری بسته به نیاز مشتری تولید میگردند.
سایز ۲۸۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۲۸۰ میلیمتر از اقبال کمتری نسبت به دیگر سایزها در فروش برخوردار میباشند. زیرا سایز ۲۸۰ جهت مصارف خاص و به صورت موردی مورد استفاده قرار میگیرند. لولههای پلاستیکی ۲۸۰ میلیمتر در فشارهای کاری ۵ الی ۲۵ بار متناسب با نیاز پروژه در شاخههای ۶ و ۱۲ متری مورد استفاده قرار میگیرند.
سایز ۳۱۵ میلی متر
لوله پلی اتیلنی سایز ۳۱۵ از انواع لولههای با دبی بالا میباشند که در فشارهای کاری ۵ الی ۲۵ بار تولید و مورد استفاده قرار میگیرند. لولههای سایز ۳۱۵ میلیمتر را در شاخههای ۶ و ۱۲ متری متناسب با نیاز خریدار میشود تولید نمود.
سایز ۳۵۵ میلی متر
لوله پلی اتیلنی سایز ۳۵۵ میلیمتر نیز از دیگر سایزهای کم بار و مصرف میباشند که جهت انتقال سیالات با ماهیت مایع و غیر اسیدی مورد استفاده قرار میگیرند. لولههای پلی اتیلن ۳۵۵ در فشارهای کاریه ۵ الی ۲۵ اتمسفر و در شاخههای ۶ و ۱۲ متری تولید میگردند.
سایز ۴۰۰ میلی متر
یکی از سایزهای پر کاربرد در لولههای پلی اتیلنی سایز ۴۰۰ میلی متر است که بیشترین کاربرد آن در سیستمهای آبرسانی شهری و فاضلابی است. در سایز ۴۰۰ میلی متر همچنین فشار ۶، ۱۰ و ۱۶ اتمسفر قابل تحمل است و اغلب جنس این نوع لوله سخت می باشد.
سایز ۴۵۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۴۵۰ میلیمتر برای انتقال آب در دبی بالا مورد استفاده قرار میگیرند. سایز ۴۵۰ میلیمتر را میتوان در فشارهای کاری ۵ الی ۲۵ بار یا اتمسفر و در شاخههای ۶ و ۱۲ متری تولید و عرضه نمود.
سایز ۵۰۰ میلی متر
لوله پلی اتیلن ۵۰۰ میلیمتر نیز از مهمترین و بیشترین بار مصرف در بین لولههای سایز بالا برخوردار میباشند. این لولهها در فشارهای کاری ۵ الی ۲۰ بار متناسب با نیاز مشتری و پروژه تولید و در شاخههای ۶ و ۱۲ متری عرضه میگردند.
سایز ۵۶۰ میلی متر
لوله ۵۶۰ میلیمتر یکی از کم مصرف ترین انواع لولههای مصرفی در بین لولههای تکجداره میباشند که جهت انتقال سیالات با ماهیت مایع و غیر اسیدی مورد استفاده قرار میگیرند. این لولهها در ابعاد ۶ و ۱۲ متری و فشار کاریه ۵ الی ۲۰ بار تولید و عرضه میشوند.
سایز ۶۳۰ میلی متر
کاربرد لوله پلی اتیلن سایز ۶۳۰ با طول ۱۲ متر در تاسیسات مختلف شهری برای آبرسانی و فاضلاب است. معمولا این لولهها به دلیل قطر بالایی که دارند بیشتر کاربرد صنعتی داشته و اغلب در انتقال سیالات با حجم زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. لولههای با این سایز همچنین فشارهای بالا را تحمل کرده و اغلب برای استفاده در زیر زمین به کار گرفته می شوند. اتصالات در این نوع لولهها با استفاده از جوش یا الکتروفیوژن انجام می شود.
اتصالات لوله پلی اتیلن
یکی از مهمترین مزایای لوله پلاستیکی نسبت به سایر انواع لولهها، اتصال آسان آن است. اتصالات در مواردی مانند تغییر زاویه مسیر خط لوله، تغییر قطر و ابعاد لوله و اتصال قطعات استفاده می شود.
برای کاربردهای مختلف از اتصالات متفاوت که شامل اتصالات، پیچی، کمربندی، اتصالات پلی اتیلن با فشار بالا، جوش لب به لب، اتصالات جوش فاضلابی پلی اتیلن الکتروفیوژن و اتصالات دستی است.
خطوط لولههای پلی اتیلن با توجه به نیازهای آنها در پروژهها و برنامههای مختلف توسط اتصالات پلی اتیلن مختلف (الکترو فیوژن، جوشکاری و پیچاندن) متصل می شوند. به عنوان مثال، پروژههای گازی از اتصالات الکترو فیوژن استفاده می کنند و پروژههای آبرسانی از اتصالات پیچ به فشار اتمسفر استفاده می کنند. بقیه پروژهها از اتصالات جوشکاری استاندارد PE استفاده می کنند.
یکی از پر کاربرد ترین اتصالات لوله پلی اتیلن اتصالات پیچی یا مکانیکی میباشد. اتصالات پیچ یا مکانیکی پلی اتیلن برای لولههای پلی اتیلن، معمولاً از پنج قسمت تشکیل شده است به شرح زیر است: اسپیسر، رزوه بیرونی (نری)، رزوه درونی (مادگی)، پوشینگ و اریینگ تشکیل شده است.
از آنجا که در اتصالات جوشی لوله پلی اتیلن قطر بیرونی لولههای پلی اتیلن با دقت خاصی باید برابر با قطر داخلی مناسب باشد (یعنی لبه بیرونی و لبه درونی مخزن دقیقا بر رو هم قرار بگیرد) و از آنجا که در لولههای پلی اتیلن، ضخامت دیواره لولههای کارخانههای مختلف لزوماً یکسان نیست، بنابراین در نظر گرفته شده است برای اتصال لولهها از اتصال پیچی یا مکانیکی استفاده می کنند این نوع اتصال باید توسط سازنده لوله تولید شده تهیه و یا تایید شود تا امکان اتصال فراهم شود.
از لوله پلی اتیلن در تعبیه ورودی و خروجی برای سپتیک تانک پلی اتیلن استفاده می شود.
انواع اتصالات پلی اتیلن
- زانو 45، 90 درجه
- تبدیل سایزهای مختلف
- سه راه 90 درجه
- سه راه 45 درجه بوشن
اتصال بست کمربندی
اتصال پیچی (مکانیکی)
مفهوم PN
با یک مثال به توضیح مفهوم pn در لوله پلی اتیلن می پردازیم.
به عنوان مثال، لوله DN90 PE100 PN10 یعنی یک لوله پلی اتیلن که از مواد PE100 ساخته شده و ۹۰ میلیمتر قطر دارد و ۱۰ بار فشار را هم باید تحمل کند. pn در لوله پلی اتیلن انواع گوناگونی دارد به همین دلیل قدرت، مقاومت و انعطاف لولهها نیز گوناگون است. از این رو، هر چقدر PN بیشتر باشد، لوله پلی اتیلن ضخامت بیشتری خواهد داشت.
SDR چیست؟
(SDR) یا همان (standard Dimension ratio) به اختصار نسبت قطر بیرونی لوله به ضخامت دیواره لوله به دست می آید. هر چه که مقدار پارامتر SDR لوله پلی اتیلن بیشتر باشد به این معناست که لوله نازک تر است و تحمل فشار آن پایین تر است.
در هنگام خرید لوله علاوه بر PN آگاهی از پارامتر SDR نیز بسیار حائز اهمیت است. چرا که هنگام استفاده از لولهها در زمینههای مختلف نیازمند به اتصالات خاص نظیر اتصالات تزریقی یا جوشی می باشید که در این امربرای کارایی و جلوگیری از آسیب رسانی به لولهها فشار فیوز درست باید براساس قطر و SDR لوله پلی اتیلن محاسبه شود.
SDR = ضخامت دیواره / قطر خارجی لوله پلی اتیلن
به عنوان مثال لوله DN90 PE100 PN16 یعنی یک لوله پلی اتیلنی که از مواد PE100 ساخته شده و ۹۰ میلیمتر قطر دارد و 16 بار فشار را هم باید تحمل کند.
خواص مواد اولیه
پلی اتیلن در پلیمر ترموپلاستیک است که از نفت خام است تولید میشود. میزان تولید و قیمت مواد اولیه کاملاً به قیمت و کیفیت نفت خام بستگی دارد. مواد اولیه با چگالی بالا (HDPE) در تولید لوله پلی اتیلن به دلیل کارایی و اقتصادی بودن و همچنین مقاومت طولانی مدت آن (در مقایسه با سایر انواع خام موجود در زمینه خود) بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. یعنی می توان گفت که میزان تولید و قیمت مواد اولیه لوله پلی اتیلن کاملاً به نفت خام بستگی دارد.
علاوه بر این، پلی اتیلن در مقایسه با سایر ترموپلاستیک ها دارای خواص برتر است. برخی از این موارد عبارتند از:
- مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی
- مقاومت بالا در برابر پارگی و فشار
- مقاومت بالا در برابر ترک ولتاژ
- دوام 30- تا 90 +درجه
- مقاومت در برابر خوردگی
- نصب آسان و قابل اعتماد
- کاهش تلفات اصطکاک در مقایسه با لولههای فلزی
- سر و صدای جریان کم
- عایق کاری کامل الکتریکی عایق حرارتی بسیار مناسب
- غیر سمی است.
- مناسب برای ضایعات رادیواکتیو.
شرایط نصب لوله پلی اتیلنی درون زمین
فرایند قرار دادن لوله به داخل زمین، به یک فرآیند مهندسی بسیار دقیق نیاز دارد. موارد ذکر شده در زیر با توضیحات، شما را به داشتن اطلاعاتی در مورد جای گذاری لوله راهنمایی می کند. مواد و عملیات فرآیند جایگذاری لوله پلی اتیلن درون زمین پس از اتمام مراحل حفاری، زمینی که لولههای HDPE در آن دفن شود باید به حد کافی از سنگهای درشت و تیز پاک شود.
پر کردن اولیه و ثانویه: این یک پرکننده زمین است که ارتفاع لوله را از کف محل حفاری شده حداقل 5 سانتی متر افزایش دهد. زیر سازی یکی از عواملی است که در عمر لوله پلی اتیلن تاثیر دارد.
پر کردن اولیه: کیفیت مواد و روش کاربرد در فرآیند پر کردن اولیه بسیار مهم است. بهترین مواد برای پرکردن اولیه خاک دستی، ماسه شسته با بالا آمدن از کف لوله تا 75٪ قطر لوله فرایند پر کردن افزایش می یابد. و بعد از خاک ریزی به واسطه ابزارهای مکانیکی یا دستی فضای دور لوله باید کمپکت شود تا انسجام خاک بیشتر شود (استفاده از صفحات ضربه و لرزش برای این فرآیند بسیار مهم است). در طی این فرایند، باید بررسی کرد که لوله کاملاً نشسته است و پرکننده لوله را کاملا در بر میگیرد.
پر کردن ثانویه: اهمیت پر شدن ثانویه این است که آبهای زیرزمینی به سطح لوله افزایش می یابد. بنابراین توانایی جا به جا کردن و بالا اوردن لوله از دل خاک را دارد، پر کردن ثانویه در واقع ادامه پر کردن اول است.
آخرین پر کردن: ساخت نهایی باعث کاهش بار لوله پلی اتیلن می شود، مهمترین هدف از فرآیند پر کردن نهایی انتقال تیروهای کششی و فشاری وارده بر روی لوله میباشد. مهم است که مواد و فرآیندهای تراکم مطابق با قوانین ساخت و ساز جاده و آسفالت انجام شود.
مونتاژ لولههای Hdpe در محل کار و در زمین باید توسط مهندسین تعیین شود تا آرماتور مورد نیاز لوله را تعیین کند. برای مواردی از قبیل عمق زیاد خاک و ضخامت دیواره کم باید دستورالعملهای ویژه تهیه شود.
برای لولههای تا قطر 200 میلی متر و حداکثر 9 کیلوگرم در متر امکان تخلیه با دست وجود دارد، اما برای لولههای سنگین تر استفاده از تجهیزات حمل و نقل مناسب ضروری است.
در حین نصب لوله پلی اتیلنی HDPE، لولهها را نباید از ارتفاع به خندق هل داد و نباید در اطراف افراد پرتاب شود. اگر لولهها توسط خورشید گرما پیدا کرده و منبسط شده اند، بهتر است که خنک شود و سپس اتصالات مکانیکی فراهم شود.
آزمونهای لولههای پلی اتیلنی
شرکت هلدینگ صنایع برتر ایران مجهز به آزمایشگاه پیشرفته و با قابلیت انجام انواع آزمونهای لازم برای لولههای آبرسانی و گاز رسانی طبق استاندارد INSO-14427 و DIN – 8074 و IGS می باشد.
- آزمون کنترل ابعادی، شامل ضخامت، قطر و طول
- آزمون شاخص جریان پذیری (MFR)
- آزمون دانسیته (Density)
- آزمون اکسیداسون و احیا (O.I.T)
- آزمون کششی (Tensile)
- آزمون هیدرو استاتیک (Hydro test)
- آزمون تعیین درصد کربن لوله پلی اتیلن (Carbon content)
- آزمون تعیین پخش کربن (Carbon Dispersion)
- آزمون ترکیدگی سریع (Burst test)
در انتها بمنظور انجام تحقیقات بیشتر توسط شما مشتری گرامی چند کارخانه تولیدکننده لوله پلی اتیلن را نام می بریم لیکن از شما تقاضا می نمائیم بعد از استعلام قیمت از هر یک از کارخانهها اعم از پارس اتیلن کیش، ناب زیست، گسترش پلاستیک، پایپ ایران، پایپ گستر و یا جهاد زمزم و دریافت قیمت پایین حتما از کارخانه ایشان و در صورت عدم وجود وقت کافی از دفتر ایشان بازدید کنید تا بعد از ارسال کالا و عدم انطباق با پیش فاکتور بتوانید براحتی پیگیر حق و حقوق خودتان باشید.
لوله پلی اتیلن کاربردهای فراوانی دارد از ساخت منهول پلی اتیلن گرفته تا خط انتقال آب از چشمه تا مزرعه، از کابل برق و غلاف شیر خودکار گرفته تا آبروی استخراج آب اضافی درون زمین چمن به عنوان لولههای زهکشی و کاربردهای بسیار زیادی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. لوله لترال نامی دیگر برای لولههای زهکشی است که وظیفه زهکش کردن آب اضافی درون خاک و زمینهای چمن رو بر عهده دارند.
محصول مرتبط: لوله زهکشی
سلام امکان داره به لیست قیمت لوله پلی اتیلن تحت فشار مخصوص کشاورزی آبیاری بارانی 3 اینچ تا 10 اینچ 6 بار تا 16 بار pe80 و pe100 رو بدید؟
میخام نمایندگی بگیرم برای برازجان شیراز . میدید نمایندگی ؟
سلام . من در قالب ایمیل براتون جدول وزنی لولههای پلی اتیلن رو می فرستم. چون قیمت مواد تو بورس کالا خیلی متغیر هستش. شما زحمت بکش قیمت رو از بازار بگیر و ضربدر وزن کن. سود کارخانه هم برای تولید 10درصد هستش. قیمت لوله پلی اتیلن راحت به دست میاد.
Heya i’m for the first time here. I found this board and I find
It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.