مخزن اسید یا همان مخزن ضد اسید برای ذخیره سازی اسیدها و مواد شیمیایی خورنده مورد استفاده قرار میگیرد. در سالهای گذشته از مخزنهای استیل وارداتی برای ذخیره و نگهداری اسیدها و مواد شیمیایی خورنده در بسیاری از کارخانجات استفاده میشد. در حال حاضر شرکتهای داخلی از جمله صنایع هلدینگ برتر، مخازن نگهداری اسید را در انواع مختلف تولید میکنند. اغلب این مخزنها از جنس پلی اتیلن و پلی پروپیلن سخت با مقاومت بالا هستند.
اسید سولفوریک، فسفریک، کلریدریک، نیتریک و سایر انواع مختلف اسید در این مخزن ها انبار میگردند. بهترین سازه برای نگهداری اسید استفاده از مخزن پلی اتیلن یا پلی پروپیلن است. این مخازن به دلیل مقاومت خوبی که در برابر خوردگی دارند میتوانند خاصیت ضد اسیدی خود را تا مدت طولانی حفظ کنند و دچار خوردگی نشوند.
مخازن اسید را میتوان از محبوبترین مخازن نگهداری سیالات دانست. این مخازن به دلایل مختلفی از جمله مقاومت بسیار عالی در برابر خوردگی شناخته شدهاند و امروزه در مدلهای گوناگونی به تولید میرسند. جنس این مخازن باید به گونهای انتخاب شود تا توانایی مقابل با ویژگیهای شیمیایی اسیدها را داشته باشند و عمر مفید آنها به واسطه تماس مستقیم با اسید کاهش پیدا نکند. امروزه اسیدها نقش بسیار مهمی در صنایع گوناگون پیدا کردهاند و به همین دلیل باید محل نگهداری آنها را نیز به خوبی مورد بررسی قرار داد.
مخزن ضد اسید و مواد شیمیایی به صورت بدنه یکپارچه تولید شده و تمامی قطعات و لولههای داخل و خارج مخزن از جنس پلی اتیلن و یا پلی پروپیلن تهیه میگردد که 100% مخزن را در مقابل خوردگی مقاوم نموده و کلیه فلنجها دارای رینگ هسته فلزی با پوشش پلی اتیلن میباشد.
کاربردهای مخزن اسید
مخزن اسید کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع گوناگون دارد. دلیل این امر را میتوان به اهمیت بالای اسید در چنین صنایعی ارتباط داد. در واقع به دلیل نقش مهم اسید در انواع صنایع، مخازن ذخیرهسازی نیز به محصولاتی قابلقبول و تأثیرگذار تبدیل شدهاند که نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. در کشور ما نیز این مخازن از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند.
از جمله مهمترین صنایعی که در آنها از این نوع مخازن استفاده میشود عبارتاند از صنعت نساجی، صنعت ساخت دارو، صنعت پتروشیمی، صنعت ساخت باتری، صنعت نفت، صنعت تولید الکتریسیته به طرق مختلف، صنعت ساخت کودهای شیمیایی، صنعت مس، صنعت تولید رنگ و صنعت آبکاری فلزات.
همانطور که ميتوان مشاهده کرد، کاربردهای مخزن اسید بسیار متنوع هستند و از این نظر نمیتوان هیچ مخزن دیگری را با آن مقایسه کرد. بدون این مخازن، فعالیت کلیه صنایع گفته شده به طور کامل متوقف میشود.
انواع مخزن اسید
مخزن اسید را با توجه به پارامترهای گوناگون به انواع مختلف تقسیمبندی میکنند. در روش اول این مخازن با توجه به مواد اولیه مورد نیاز جهت ساخت طبقهبندی میشوند. در این نوع طبقهبندی شاهد مخازنی همچون مخزن پلیپروپیلن، مخزن پلیاتیلن، مخزن استیل، مخزن فایبرگلاس و مخزن کربن استیل هستیم. همه این مخازن از کیفیت فوقالعاده بالایی برخوردار هستند و میتوانند پاسخگوی نیازهای شما باشند.
در روش دوم، مخازن مذکور بر اساس نوع اسیدی که در آنها جای میگیرد، تقسیمبندی میشوند. در این حالت با مخازن مخصوص اسیدسولفوریک، مخازن مخصوص اسید هیدروکلریدریک، اسید فسفریک و مخازن مخصوص اسید نیتریک مواجه هستیم. این دو نوع طبقهبندی، امکان خرید مخازن اسید را برای خریداران راحتتر میکنند. مشتریان میتوانند بر حسب نیاز خود نسبت به انتخاب انواع مخزن اسید اقدام کنند و از مزایای بسیار مناسب آنها نهایت استفاده را ببرند.
از لحاظ شکل هندسی مخزن ذخیره اسید در اشکال استوانه ای عمودی و افقی و همچنین به شکل مکعبی / باکسی تولید میشود. در فرآیند تولید منحصر به فرد مخازن بروش اسپیرال میتوان مخازن ذخیره سازی مواد شیمیایی را در هر قطر از 60 سانتیمتر تا 3 متر در مخازن استوانه ای و ابعاد بدون محدودیت را در مخازن مکعبی / باکسی را تولید کرد.
این مخازن را بر اساس تکنولوژی تولید و نحوه قرارگیری آنها میتوان به شکل زیر تقسیم بندی کرد:
- مخزن اسید عمودی در حجمهای 500 لیتری تا 85 هزار لیتری
- مخزن ذخیره اسید افقی 500 لیتری تا 126 هزار لیتری به شکل استوانه افقی در قطرهای 1 متر تا 3.5 متر از جنس پلی اتیلن صلب و یا پلی پروپیلن
- مخزن ضد اسید پلی اتیلن ته قیفی 100 تا 75000 لیتری به همراه سازه فلزی و دارای شیرهای ضد اسید
- مخزن اسید پلی اتیلن مکعبی 1000 لیتری تا 65 مترمکعبی بصورت استوانه عمودی تکجداره.
همچنین با توجه به نیاز کارفرما مخزنها دارای قطعات و انشعابات و اتصالاتی به شکل زیر خواهند بود:
- لوله ورودی و خروجی
- پلکان داخلی و خارجی
- لوله ونت
- انشعاب سر ریز و کف شور
- دیوارههای جدا کننده
- پایه نگهدارنده و…
مخزن ضد اسید پلی اتیلن دوجداره
پس از سالها تمرکز بر تولید مخزن پلی اتیلن تک لایه، مخزن پلی اتیلن دو و سه لایه و با توجه به نیاز پروژهها جهت دفن مخازن و عدم تحمل بار خاکریزی توسط این مخازن شرکت هلدینگ برتر اقدام به تولید مخزن پلی اتیلن دوجداره کرده است. مخزن ضد اسید ساخته شده از پلی اتیلن در برابر انواع اسید و قلیا از مقاومت بسیار بالایی برخوردار میباشند و بهترین جایگزین برای مخازن استینلس استیل هستند.
این شرکت با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و با طراحی پروفیلهای استاندارد و هم اکنون مخزن پلی اتیلن دوجداره دفنی و مدل سطحی را تولید می نماید. این مخزنها در ابعاد و حجمهای مختلف از 2 مترمکعب الی 150 مترمکعب تولید و به محل پروژه حمل گردیده و نصب میگردند.
به طور کلی از مخزنهای پلی اتیلن برای نگهداری اسیدهایی استفاده میشود که در دمای محیط نگهداری میشوند. اما اگر دمای اسید بالاتر از دمای محیط باشد مخزن نگهداری اسید از جنس پروپیلن توصیه میشود. این مخزن مقاومت ضد اسید خود را در دماهای بالا تر نیز نشان میدهد و به دلیل مقاومت بالا و خواص مکانیکی ویژه آن قیمت بالاتری دارد.
با توجه به بهای تمام شده بالای مخزن استنلس استيل که عموما به منظور ذخیره اسید در سراسر جهان، قبل از به وجود آمدن مخازن دوجداره پلی اتیلن مورد استفاده قرار می گرفته همه شرکتها به این نتیجه رسیده اند که از مخزن دو جداره پلی اتیلن، و یا همه موارد خاص همچون نگهداری اسید نیتریک دودزا از مخزن دوجداره پلی پروپیلن استفاده نمایند. این مخازن تحت نام مخزن پلی اتیلن دوجداره در جهان شناخته شده هستند. ضخامت بدنه مخزن دوجداره پلی اتیلن نگهداری اسید از 6 سانتیمتر آغاز و تا 12 سانتیمتر ادامه دارد.
یکی از اسیدهای بسیار پرکاربرد در بسیاری از صنایع اسید سولفوریک است. برای ساخت مخزن ذخیره این اسید نیز بهترین متریال پلی اتیلن است. برای کسب اطلاعات کامل حتما به صفحه مخزن ذخیره اسید سولفوریک مراجعه کنید.
مخزن پلی اتیلن نگهداری اسید ساخته شده توسط این شرکت برای کاربردهای چند منظوره از جمله مخزن نگهداری مواد شیمیایی، مخزن نگهداری مایعات، مخزن نگهداری آب آشامیدنی، مخازن برداشت و جمع آوری آب باران، مخزن نگهداری آب در ایستگاههای آتشنشانی، مخزن آبیاری مزارع و… ایده آل هستند. همچنین به دلیل مقاومت بالای مواد پلی اتیلنی در برابر مواد تهاجمی، این محصولات در صنایع شیمیایی، ساختمانی و خودرو سازی مورد استقاده قرار میگیرند.
مخازن تولیدی شرکت ما از گرانولهای پلی اتیلن با کیفیت بالا ساخته شده و برای کاربردهای مختلف صنعتی مناسب و کاملا بی خطر میباشد. از لحاظ وزنی سبک میباشند و نسبت به دیگر مخازن به نگهداری کمتری نیاز دارند و دارای مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و مواد اسیدی میباشند. مخازن با انواع لوازم جانبی تولید میشوند تا نگهداری مواد شیمیایی و اسیدی به راحتی تحت کنترل باشند.
هلدینگ صنایع برتر در زمینه طراحی و ساخت مخازن با ورقههای پلی پروپیلن، مخزن پلی اتیلن با چگالی بالا، و همچنین مخزن فایبر گلاس فعال میباشد. این مخازن از مواد اولیه با کیفیت عالی و بهترین تکنولوژی موجود ساخته شده و از این رو بسیار با دوام هستند. این امکان وجود دارد تا طبق شرایط و نیاز مشتری مخزنهای ذخیره مواد اسیدی و قلیایی سفارشی سازی و تولید شوند.
همچنین محصول پیشنهادی دیگر هلدینگ صنایع برتر مخزن کامپوزیت و مخزن پلی اتیلن میباشد که برای ذخیره و نگهداری انواع سیالات کاربرد زیادی دارد.
مزایای مخزن اسید پلی اتیلنی
- خصوصیات عالی هیدرولیکی
- مقاوم در برابر خوردگی
- قیمت مناسب
- مجهز به سیستم تهویه جهت رهاسازی گازهای اسیدی (مجهز به ونت خروج بخارات اسیدی)
- 100% ضد نشت و سرریز
- طراحی قوی بدنه حتی برای دفن زیر خاک
- نیاز به نگهداری خاصی ندارد
- مقاومت بسیار بالا در برابر اسیدها و مواد شیمیایی خطرناک در هر فشار و دما
- حمل و نقل و نصب راحت
- استحکام کششی بالا
- بدون نیاز به سازه نگهبان
- جا به جایی ساده و ایمن مواد شیمیایی
- طراحی توسط نرم افزار آلمانی RITA
- ضد نشت.
- دوام بالا و عمر طولانی
- پلی اتیلن سنگین یا صلب به دلیل ساختار مولکولی خطی اغلب وارد واکنشهای شیمیایی نمیشود، مگر در کربنهای انتهایی و یا کربنهای نوع سوم واقع در شاخههای جانبی.
- پلی اتیلن سنگین با اکثر اسیدهای آلی و برخی اسیدهای معدنی مانند HCl و HF وارد واکنش نمیشود.
- اسید سولفوریک غلیظ (بالاتر از 70درصد) در دماهای بالا به آرامی با پلی اتیلن سنگین واکنش داده و مشتقات سولفو را بوجود می آورد.
- پلی اتیلن سنگین در مجاورت اسید نیتریک حدود 50% و همچنین مخلوط آن با اسید سولفوریک در دمای اتاق واکنش داده و تولید نیترات میکند.
- در دماهای حدود 100 الی 150 درجه سانتیگراد، پلی اتیلن در مجاورت اسیدها تجزیه شده و به اسیدهای آلی تبدیل میشود.
- پلی اتیلن صلب در محیطهای قلیایی در هر غلظتی پایدار است. همچنین در محلولهای نمکی محتوی اکسید کنندههایی مانند پرمنگنات منیزیم و دی کرومات پتاسیم پایدار است
- در دمای اتاق، پلی اتیلن سنگین در حلالهای معروف حل نمیشود. ولی در دماهای حدود 80 تا 100 درجه سانتیگراد، در حلالهای آروماتیک، آلیفاتیک و هیدروکربنهای هالوژن دار حل میشود.
- اسید استئاریک هر چند ضعیف تر از اسید نیتریک و اسید استیک است ولی به دلیل حبس شدن در داخل پلی اتیلن باعث تخریب ساختمان پلیمر میشود.
- اسید نیتریک و اسید استیک هم باعث تخریب شدید ساختمان مولکولی پلاستیکها نرم میشود لیکن تاثیر آنها بر پلی اتیلن صلب بسیار کم است.
مخزن اسید پلی پروپیلن
هلدینگ صنایع برتر در زمینه طراحی و عرضه کلیه انواع مخازن پلی پروپیلن تخصص دارد. مخازن ما از ورقهای هوموپلیمر (HP-PP) و کوپلیمر (CP-PP) ساخته میشوند که از منابع بسیار معتبر در پتروشیمیهای ایران و یا بروج امارات تهیه میشوند. کارخانه هلدینگ صنایع برتر از امکانات و ماشین آلات صنعتی برای ساخت مخازن مقاوم و بادوام برخوردار است. اتصالات جوش درون مخزن نگهداری مواد شیمیایی توسط بات فیوژن ساخته شده است که عمر طولانی و اتصالات جوش تقویت میکند.
مخزن اسید پلی پروپیلن جهت نگهداری مواد شیمیایی زیر عالی ترین گزینه میباشد:
اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، اسید نیتریک، هیپوکلریت سدیم، هیدروکسید سدیم، محلول آمونیاک، سولفات فریک و کلرید، سولفات آلومینیوم و پلیمرها، اسید استیک 20 و 80 درصد، استالدئید، استامید، استیلن، انواع الکلها اعم از بنزیل و بوتیل و… .
مخازن اسید پلی پروپیلن قابلیت تولید در دو مدل عمودی و افقی بصورت دوجداره را دارا میباشند. مخزن پلی پروپیلن بصورت یک تکه و در ابعاد و ظرفیتهای مختلف جهت نگهداری اسیدها و مواد شیمیایی مختلف طراحی و تولید میگردد.
مخزن پلی پروپیلن به طور گسترده ای برای ذخیره سازی آب تمیز، فاضلاب، تصفیه پساب، فرآوری مواد غذایی، استخر شنا، صنایع شیمیایی و دارویی استفاده میشود. ماده پلی پروپیلن سخت ترین پلی الفین است و با توصیهها و دستورالعملهای مربوط به تولید کالاهای مصرفی و تماس با غذا مطابقت دارد. پلی پروپیلن سفت و سخت، بدون بو و دارای مقاومت در برابر ضربه بالا است و قابلیت اضافه نمودن قسمتهای اضافی، فلنج جوش داده شده، کوپلینگ، اتصالات دیواره، دریچه، قفسههای پودری، نردبان و سنسورهای سطح را دارا میباشد.
مخازن پلی پروپیلن در زیر 0 درجه سانتیگراد شکننده میشود و با اکسیدانهای قوی سازگار نیست. در دمای بالا، پلی پروپیلن میتواند در حلالهای غیر قطبی مانند زایلن، تترالین و دکالین حل شود. نقطه ذوب پلی پروپیلن 160 درجه سانتیگراد (320 درجه فارنهایت) است.
لزوم استفاده از مخازن اسید
اسیدها اگر چه نقش مهمی در صنایع گوناگون دارند، اما روند نگهداری از آنها کمی دشوار است. امروزه مخازن خاصی برای ذخیرهسازی چنین محصولاتی به تولید رسیدهاند که با داشتن مزایایی همچون مقاومت در برابر اسید و طول عمر بالا، میتوانند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشند.
یک مخزن اسید باید علاوه بر ظرفیت مناسب، با توجه به استانداردهای جهانی ساخته شده باشد. این مخازن را بر اساس مواد اولیه مورد استفاده در آنها و همچنین نوع اسیدی که درونشان قرار میگیرد، دستهبندی میکنند.
اسیدها حالتی خورنده دارند. این بدان معناست که اکثر مخازن عادی در تماس با این مواد شیمیایی، ساختار کلی خود را از دست میدهند و تغییر میيابند. طبیعتاً چنین موضوعی برای نگهداری از اسیدها مناسب نیست و به همین دلیل مخازنی توسعه یافتهاند که توانایی نگهداری آنها را داشته باشند. مخزن اسید به ما اجازه میدهد تا صرفنظر از نوع اسید، این مواد شیمیایی را برای مدت زمان مدنظر خود حفظ کنیم.
یکی دیگر از ضرورتهای مربوط به بهرهگیری از مخازن اسید، کاهش میزان خطرات برای پرسنل است. چنانچه اسیدهای مختلف در مخازن مناسب و استاندارد ذخیره نشده باشند، میتوانند ریسک بالایی را در محیط کار ایجاد کنند. اگرچه نمیتوان اسیدها را (به عنوان مواد اولیه یا محصول پایانی در صنایع گوناگون) به طور کامل حذف کرد، اما با خرید مخازن باکیفیت میتوان خطرات ناشی از آنها را تا حد امکان کاهش داد.
در صورتی که نیازمند کسب اطلاعات بیشتری در رابطه با این مخازن هستید، حتماً با کارشناسان صنایع هلدینگ برتر تماس بگیرید تا شما عزیزان را به طور کامل یاری کنند. مفتخریم تا به شما عزیزان خدمترسانی کنیم.
مزایای مخازن نگهداری اسید
بهکارگیری مخزن اسید دارای مزایای منحصربهفرد خود است. در واقع همین مزایا منجر به افزایش محبوبیت کلی چنین محصولاتی شدهاند. اولین مزیتی که میتوانیم به آن اشاره کنیم، استحکام بسیار مناسب در مقابل ضربات فیزیکی است. در کنار این مورد، میتوان به عدم ترکیب ساختار شیمیایی بدنه مخزن با ساختار شیمیایی اسید اشاره کرد.
مخازن اسید امروزی به شکل پرتابل یا قابلحمل نیز تولید میشوند. این مزیت به ما اجازه میدهد در بازههای زمانی مختلف، مخزن مدنظر خود را در محیطهای گوناگونی قرار دهیم، آن هم بدون اینکه محدودیتی وجود داشته باشد. مخازن اسید در کلیه فواصل سال قابلاستفاده هستند که خود یک مزیت بینظیر است. اگرچه نصب مخزن اسید نیازمند دانش خاص خود است، اما بهکارگیری آنها بهسادگی صورت میپذیرد. مخازن اسید را میتوان در اشکالی همچون استوانه، مکعب و… به تولید رساند.
بخشهای مختلف مخزن های اسید
یک مخزن اسید از قسمتهای گوناگونی تشکیل شده است. هر یک از این اجزا نیز دارای کارکرد مربوط به خود هستند و در کنار هم مخزن مربوطه را به یک مخزن قابلاستفاده تبدیل میکنند. شاسی و بدنه، دو بخش مهم از این مخازن به شمار میروند که نقش مهمی در استقامت مخزن ایفا میکنند. از جمله سایر اجزای مخازن اسید موجود در بازار میتوان به مواردی مانند کفشور، لولههای خروجی، لولههای ورودی، بخش مربوط به سر ریز، لوله گذر هوا و ابزارهای جداکننده فضای مخزن (پارتیشن) اشاره کرد.
طبیعتاً همه مخازن از یک نوع لوله خروجی یا سر ریز و… بهره نمیبرند و همین جزئیات منجر به ایجاد تفاوت در بین چنین محصولاتی میشود. نکته مهمی که دراینرابطه باید به آن اشاره کنیم، نقش مهم اجزای گفته شده روی کیفیت نهایی مخزن است. همه این اجزا باید از کیفیت یکسانی برخوردار باشند. به عنوان نمونه نباید به سراغ مخزنی رفت که لولههای خروجی و ورودی بسیار خوبی دارد، اما شاسی و بدنه آن از نظر مقاومت بسیار ضعیف است.
طراحی مخزن اسید
طراحی مخزن اسید باید به شکل اصولی صورت بگیرد؛ زیرا این مخازن با مواد بسیار خطرناکی پر ميشوند. اگر مخزن مدنظر ما طراحی مناسبی نداشته باشد، ریسک استفاده از آن افزایش پیدا میکند که قاعدتاً موضوع مناسبی نیست. چندین پارامتر یا عامل گوناگون نقش مهمی روی نوع طراحی مخزن دارند. به عنوان نمونه، ظرفیت و همچنین محل نصب مخزن از جمله این موارد به شمار میروند.
در برخی از موارد، کاربران میتوانند به سفارش مخازن مدنظر خود بپردازند. در این حالت نیز مواردی همچون نحوه اتصال مخازن به یکدیگر، استانداردهای مورد نیاز برای ساخت مخزن سفارش داده شده و… روی طراحی نهایی محصول مؤثر هستند. شرکتهای فعال در زمینه تولید مخازن اسید با توجه به همین پارامترها و در نظر گرفتن نیاز کلی کاربران خود، اقدام به تولید چنین محصولاتی میکنند. ساخت مخزن امری هزینهبر است و به همین دلیل باید پیش از هرگونه فعالیتی در این زمینه، دقیقاً مشخص شود که محصول مورد نیاز مشتریان به چه شکل است.
استانداردهای ساخت مخزن اسید
امروزه بهمنظور ساخت مخزن اسید باید از استانداردهای گوناگونی پیروی کرد. عمده این استانداردها روی بهبود کیفیت مخزن تمرکز دارند و وجود آنها را میتوان امری کاملاً ضروری دانست. خریداران در زمان تهیه این محصولات باید به استانداردهای رعایت شده در زمان ساخت مخازن اسید توجه داشته باشند تا اطمینان خاطر کاملی از بابت مقاومت و عمر مفید آن مخزن به دست بیاورند.
از بین مهمترین استانداردهایی که دراینرابطه مورد بررسی قرار میگیرند میتوان به مواردی همچون استاندارد BS EN 14015 : 2004، استاندارد BS 4994 : 1987، استاندارد BS EN 12285-2 : 2005 و هم چنین استاندارد BS EN 12285-1: 2003 اشاره کرد. علاوه بر موارد گفته شده، برخی از شرکتهای معتبر به سراغ استاندارد PREN 14015-1 : 2001 نیز میروند. با مشاهده چنین استانداردهایی میتوانید با آرامش خاطر کامل از مخزن خریداری شده استفاده کنید، بدون آنکه نگران خرابی و یا پوسیدگی آن باشید.
اهمیت ژئوممبران در ساخت مخازن
بهمنظور افزایش میزان ایمنی مخزن اسید در برابر خورندگی ناشی از مواد شیمیایی، باید چنین مخازنی را به وسیله متریالهای باکیفیت و مقاوم، عایقبندی کرد. امروزه برای انجام این کار از محصولی با نام «ژئوممبران» استفاده میشود. ژئوممبران خود با استفاده از موادی همچون PVC و پلیاتیلن به تولید میرسد. شرکتهای برتر فعال در حوزه ساخت مخازن اسید از ژئوممبران به عنوان یک ماده بسیار مهم در ساخت این محصولات و عایق بندی مخازن اسید یاد میکنند.
ژئوممبران میتواند یک لایه عایق با استحکام بسیار مناسب در مخازن اسید مدنظر شما ایجاد کند. این لایه عایق منجر به جلوگیری از تبخیر و یا آلوده شدن اسید موجود در منبع میشود که خود امری مثبت است. علاوه بر این، لایه عایق ژئوممبران از برخورد مستقیم اسید و بدنه مخزن جلوگیری میکند. همین موضوع ساده منجر به افزایش طول عمر مخازن اسید میشود. قیمت این نوع عایق نیز نسبت به عایقهای سنتی پایینتر است.
قیمت مخزن اسید
فاکتورهایی مانند نوع و چگالی اسید، جنس بدنه منبع، دمای اسید درون مخزن، دفنی یا غیر دفنی بودن مخزن، اتصالات، ترکیب یا عدم ترکیب اسید با آب درون مخزن و… در قیمت مخزن ضد اسید تاثیر گذار میباشد.
بالاترین قیمت در بین مخازن اسید مربوط به مخازن اسید با بدنه استیل 316 میباشد، دومین رده قیمتی مربوط به مخازن پلی پروپیلن، سومین رده قیمت مربوط به مخزن اسید پلی اتیلن صلب یا سنگین با یدنه گالوانیزه و در ادامه مخازن پلی اتیلن با گرید 3840 و نهایتا مخزن گالوانیزه با رنگ اپوکسی قرار میگیرند.
قیمت مخزن اسید همواره یکسان نیست و با توجه به پارامترهای مختلفی تغییر پیدا میکند. اولین و مهمترین پارامتری که به طور قطع روی قیمت این مخازن مؤثر است را میتوان ظرفیت مخزن دانست. هرچه میزان ظرفیت مخزن خریداری شده بیشتر باشد، قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند؛ زیرا برای ساخت مخازنی با ظرفیت بالاتر، باید از مواد اولیه بیشتری استفاده شود.
مورد دیگری که روی قیمت مخازن اسید اثر میگذارد، کیفیت مواد اولیه یا متریالهای به کار رفته جهت ساخت آن است. شرکتهای برتر و مجرب در زمینه ساخت مخازن اسید، از مواد اولیه با کیفیت مناسب و مرغوب استفاده میکنند. همین امر منجر به افزایش قیمت محصول نهایی خواهد شد. البته قاعدتاً این مخازن عمر مفید بیشتری دارند.
عامل بعدی را میتوان میزان عرضه و تقاضا برای مخزن اسید در بازار دانست. برخی از مخازن اسید دارای محبوبیت بیشتری در بین کاربران هستند؛ زیرا کاربردهای متفاوتی دارند. این مخازن معمولاً دارای قیمت بیشتری نسبت به سایر مخازن هستند. اگر چه پارامترهای متنوعی روی قیمت مخازن اسیدی اثر میگذارند، اما امروزه تقریباً با هر میزان بودجهای میتوان این محصولات را خریداری کرد. در صورتی که نیاز دارید این محصولات را با نازلترین قیمت ممکن تهیه کنید، میتوانید از همکاران من در هلدینگ برتر کمک بگیرید.
خرید مخزن نگهداری اسید
نخستین نکته مهم پیش از خرید مخزن اسید، تعیین نوع ماده شیمیایی خاصی است که میخواهید درون آن نگهداری کنید. به هیچ عنوان از مخازنی که برای اسید مدنظر شما طراحی نشدهاند، استفاده نکنید. قرار دادن اسیدهای مختلف در یک مخزن میتواند خطرات بسیاری زیادی را به وجود بیاورد. مخزن مورد نیاز خود را تنها از شرکتهای معتبر و باسابقه خریداری کنید.
این شرکتها میتوانند خیال شما را از بابت ایمنی محصولات خود راحت کنند و در صورت بروز مشکل به راهنمایی شما بپردازند. چگالی سیال، مورد مهم دیگری است که در زمان خرید مخازن اسید باید مورد بررسی قرار بگیرد. مورد بعدی نیز به ظرفیت مورد نیاز شما بستگی دارد. اگر واقعاً به مخازنی با ظرفیت بسیار بالا نیاز ندارید، به سراغ تهیه مخازن کوچکتر بروید. این امر در هزینههای شما صرفهجویی میکند و میتواند برای محیط زیست نیز مناسبتر باشد.
نصب منابع ذخیره اسید
نصب مخزن اسید از جمله مواردی است که باید دقت بسیار زیادی برای انجام آن صورت بگیرد. این مخازن را میتوان به صورت دفنی یا غیر دفنی مورد استفاده قرار داد. در صورتی که قرار است مخزن به صورت دفنی مورد بهرهبرداری قرار بگیرد، حفره نصب باید با توجه به میزان ابعاد و ظرفیت مخزن، ارزیابی شود. نصب مخازن دفنی در محیطهایی که امکان آلوده کردن آبهای زیرزمینی وجود دارد به هیچ وجه توصیه نمیشود.
کلیه تجهیزات جانبی مخازن اسید باید پیش از اتصال به طور کامل مورد بازبینی قرار بگیرند و در یک محیط جداگانه تست شوند. حتی تجهیزات جانبی این مخازن نیز باید دارای خاصیت ضد اسید باشند تا کاربران در زمان بهکارگیری آنها دچار آسیبهای پوستی و یا تنفسی نشوند. در زمان نصب مخازن اسید باید به دمای محیط نیز توجه شود. هر مخزن تنها در یک بازه دمایی مشخص قابل استفاده است و اگر این بازه دمایی تغییرات ناگهانی داشته باشد، ممکن است شاهد نشتی مخزن اسید باشیم.
اهمیت باندینگ در نصب
باندینگ مخزن اسید فرایندی است که طی آن از افزایش میزان نشتی مواد شیمیایی جلوگیری میشود. باندینگ در رابطه با انواع مختلف مخازن اسید قابلاجرا است و تنها به یک مخزن مشخص محدود نیست. در زمان باندینگ به موارد مهمی همچون نوع اسید موجود درون مخزن و همچنین غلظت آن توجه میشود.
در باندینگ بخشهای مهم مخزن همچون کف و دیوارههای آن با کمک عایقهای چندلایه پوشش داده میشوند. این عایقها به خوبی در برابر اسید مقاوم هستند و حتی میتوانند از آلوده شدن زمین نیز جلوگیری کنند. فرایند باندینگ نیز باید در زمان نصب اولیه مخزن صورت بگیرد.
راهنمای راهبری مخازن نگهداری اسید
یک مخزن اسید باکیفیت میتواند مواد شیمیایی خطرناک را به خوبی نگهداری کند، اما این بدان معنا نیست که در زمان کار با آنها میتوان از اقدامات ایمنی چشمپوشی کرد. متأسفانه بسیاری از افراد نسبت به این امر توجه لازم را ندارند و در نتیجه با مشکلات متعددی روبهرو میشوند. استفاده از مخازن اسید باید با رعایت کلیه نکات ایمنی ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی صورت بگیرد.
در صورت مشاهده هرگونه نشتی از مخازن (به هر دلیل) باید سریعاً محیط را تخلیه کرد و با کارشناسان فنی تماس گرفت. کوچکترین مقدار اسید میتواند خطرات بسیار زیادی را برای پرسنل به همراه داشته باشد. اگر مشکل از نشتیهای ساده فراتر رود و شاهد سرریز شدن اسید از مخزن هستید، باید با مراکز مهمی همچون آتشنشانی تماس گرفته شود. هنگام نزدیکی به این مخازن باید از لباسهای مناسب و همچنین تجهیزاتی مانند عینکهای ایمنی و دستکش استفاده شود.
بازرسی مخازن اسید
هرگونه بازرسی مخزن اسید تنها باید توسط افراد متخصص صورت بگیرد. مهم نیست که از چه مخزن مشخصی استفاده میکنید؛ زیرا در هر صورت لازم است این محصولات در بازههای زمانی مشخصی از نظر نشتی و همچنین خوردگی در برابر اسید بررسی شوند. این بررسیها موجب میشوند تا بتوان به محض یافتن کوچکترین مشکل در بدنه مخزن، آن را رفع کرد.
بهمنظور افزایش عمر مفید این مخازن باید محیط قرارگیری آنها را به صورت مداوم از نظر دما کنترل کرد. مخازنی که در دمای نامناسب نگهداری میشوند عمر کوتاهی خواهند داشت. پاکسازی مخزن پیش از وارد کردن اسید جدید نیز از جمله مواردی است که منجر به افزایش طول عمر این محصولات میشود.
سلام وقت شما بخیر .
من مرجانی هستم از پتروشیمی مبین .
مخزن میخام برای ذخیره پساب اسیدی که بهنگام اورهال کارخانه تو فاضلاب وجود داره.
اسید نیتریک ، اسید هیدروکلریک رقیق و مقداری اسید سولفوریک داریم تو پساب خروجی از سالن ها.
با شرکت ناب زیست صحبت کردم نوشته بودن باید مخزن پلی پروپیلن ببرم . با یکی دو تا از شرکتهای دیگه هم صحبت کردم گفتن باید مخزن استیل ببریم برای این کار .
من خودم رشته اصلیم مهندسی شیمی هستش فکر میکنم پلی اتیلن هم جواب میده برای ساخت این مخزن اسید .
لطفا روی ایمیل به من پاسخ بدید یک مخزن پلی اتیلنی با گرید hdpe80 به ظرفیت 80 مترمکعب بصورت استوانه افقی و اکسپوز یعنی غیردفنی چقدر در میاد ؟
سلام اگر ممکنه با شماره دفتر تماس بگیرید من رو ایمیل نتونستم دیتا بفرستم برای شما جناب مرجانی .