×

مخزن پلی اتیلن

مخزن پلی اتیلن

مخزن پلی اتیلن، منبعی است پلاستیکی با شکلهای مختلف و قابل استفاده جهت نگهداری آب آشامیدنی، سیالات شیمیایی، ذخیره آب باران، فاضلاب و سایر مصارف صنعتی در ظرفیتهای 50 تا 120000 لیتر که بصورت قالب‌گیری دورانی یا اکسترود گرانول پلی اتیلن تولید می شود.

ذخیره مطمئن آب و سایر سیالات شیمیایی و اسیدی، توسط مخازن متنوعی همچون مخزن پلی اتیلن (Polyethylene tanks) عملیاتی میشود. وجود مخزن پلی اتیلن در هر زمینه ای، چه برای مصارف مسکونی و چه برای مصارف تجاری و صنعتی، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. فارغ از نگهداری آب شرب، در کاربرد های مسکونی از آب باران ذخیره شده در این تانکرها نیز بمنظور آبیاری چمن ها و باغ ها استفاده میشود.

علاوه بر پلی اتیلن، مخازن نگهداری آب و سیالات شیمیایی از متریالهای مختلف دیگری همچون: فولاد گالوانیزه، استیل، پلی پروپیلن، بتن، GRP و… نیز ساخته میشوند. اما همواره انواع مخزن پلی اتیلن به محصول محبوب کارفرمایان تبدیل شده‌ا است. زیرا در عین مستحکم بودن و مقاومت اسیدی و شیمیایی، قیمت محصولات پلی‌اتیلنی نیز بسیار مناسب است. نصب سریع، وجود اتصالات متنوع PE، ماندگاری طولانی و وزن کم نیز از دیگر مزایای اینگونه تانکرها بشمار می‌آید. البته قابلیت تولید در فرمهای متنوع و جذاب، مسلماَ یکی دیگر از مهمترین دلایل محبوبیت محصولات پلی‌اتیلنی می‌باشد.

ویژگی های مخزن پلی اتیلن

ویژگی های مخزن پلی اتیلن

خواص و ویژگی های مخزن پلی اتیلن، بسیار متنوع بوده و مقاومت شیمیایی آن نیز بسیار بالاست. مخازنی که از این نوع پلاستیک ساخته می شوند، جهت ذخیره سازی طیف گسترده ای از مواد شیمیایی، اسیدی و آب مورد استفاده قرار می گیرند. مهمترین مزیت های انواع مخزن پلی اتیلن عبارت است از:

  • مخازن پلی اتیلن وزن سبکی دارند. این ویژگی امکان حمل و نقل آسان و انعطاف پذیری نصب را فراهم می کند.
  • یک جایگزین مقرون به صرفه برای فولاد ضد زنگ هستند.
  • مخازن ساخته شده از پلی اتیلن عمر مفید طولانی دارند.
  • اینگونه مخازن در برابر مواد شیمیایی و خورنده مقاوم بوده و زنگ نمی زنند.
  • دارای طیف گسترده ای از رنگ ها، مطابق با سلیقه شما هستند.
  • انعطاف پذیری پلی‌اتیلن، امکان ایجاد انواع سبک‌های ساخت و اشکال را در ساخت آنها فراهم می کند.
  • مخزن‌های پلی اتیلن به دلیل استحکام و سبکی، نصب راحت تری دارند.
  • تانک های پلی اتیلن به راحتی می توانند با طیف گسترده ای از اتصالات و لوازم جانبی، بر اساس نیاز های خاص شما سازگار گردند.
  • هزینه‌های نگهداری این تانکرها پایین است و نیاز به تعمیرات خاصی ندارند.
  • امکان نشت در آنها بسیار پایین است.
  • قابلیت ساخت در انواع تک، دو، سه و چهار لایه و همچنین مدلهای دوجداره را دارند.
  • کیفیت آب را به خوبی حفظ خواهند نمود.
  • برخلاف بسیاری از فلزها، در برخور مداوم با اسیدها، هیدروژن آزاد نمی کنند!.

نحوه ساخت مخازن پلی اتیلن

نحوه ساخت مخازن پلی اتیلن

ساخت مخزن پلی اتیلن با استفاده از مواد اولیه و رزین های بسیار بادوام و مقاوم در برابر مواد شیمیایی، صورت می‌پذیرد. در واقع این تانکرها باید بر اساس مشخصات و استانداردهای ملی و بین المللی، طراحی و تولید شوند. رزین های مورد استفاده در ساخت مخازن، از نوع پلی‌اتیلن خطی با چگالی بالا (HDLPE) و یا پلی اتیلن‌های متقابل یا متقاطع (XLPE) می باشند. هر دو ماده برای ذخیره و حمل و نقل اکثر مواد شیمیایی، به خوبی عمل می کنند. اما XLPE نسبت به HDLPE مقاوم تر و بادوام‌تر است و عموماً از قیمت بالاتری نیز برخوردار می‌باشد.

عمدتاَ ساخت انواع مخزن پلی اتیلن به یکی از روش های:

  • روتاری مولدینگ (روتومولدینگ)
  • قالبگیری دمشی
  • و شیوه تزریقی،

انجام میشود. درادامه به دلیل فراگیری، محبوبیت و مزایای متعدد شیوه «روتو مولدینگ»، به آنالیز خلاصه‌وار آن خواهیم پرداخت.

تولید مخزن پلی اتیلن با شیوه روتومولدینگ

تولید مخزن پلی اتیلن با شیوه روتومولدینگ

شیوه‌ی تولید روتو مولدینگ یا همان قالبگیری چرخشی برای تولید مخزن پلی اتیلن، دارای نکات متعددی می‌باشد. برخی از مهمترین نکات ساخت تانکر توسط این روش به شرح ذیل می‌باشد:

  1. میزان دما در این فرآیند زیاد است. مقدار فشار اما، همواره پایین خواهد بود.
  2. به جهت میکس کاملاَ یکدست مواد اولیه (پلیمرها، بازدارنده‌های UV و…)، قالب به جهات مختلفی چرخانده میشود. ازهمین رو با نام شیوه قالب گیری چرخشی نیز شناخته می‌شوند.
  3. بسته به اندازه نهایی مخزن پلی اتیلن، بایستی یک قالب با پوسته‌ی از جنس فولاد بر روی روتاری مولدینگ سوار شود.
  4. پس از تشکیل قالب، مواد اولیه و عناصر ضد یووی، به شکل پودر در قالب ریخته میشوند.
  5. همزمان با گرمادهی به این مواد پودری که به حالت مذاب برسند، قالب در 2 محور و با چرخش کامل، چرخانده میشود. (تا اختلاط به بهترین شکل انجام گیرد و هیچگونه درزی باقی نماند)
  6. با ذوب شدن مواد اولیه، رفته رفته سطح قالب پر میشود.
  7. بر مبنای میزان ضخامت دیواره‌های مخزن، بایستی سرعت و محور روتاری معین شود. فلذا این کار توسط سیستم تنظیم و کنترل دستگاه روتومولدینگ صورت می پذیرد.
  8. قالب پس از گرمادهی و چرخشهای متوالی، به بخش خنکسازی منتقل میگردد. دما در این بخش به صورت تدریجی (و نه به یکباره) کاهش پیدا میکند.
  9. نهایتاَ مخزن پلی اتیلن تولید شده بایستی از قالب جدا گردد. برای مخازن با ظرفیت و سایز محدود، میتوان عملیات جداسازی را با دست انجام داد. اما برای مخازن PE حجیم، باید به سراغ لیفتراک بروید.

محصول پیشنهادی: مخزن فایبرگلاس

تفاوت مخزن پلی اتیلن خطی و متقاطع

همواره این پرسش مطرح میشود که بهتر است از کدامیک از انواع مواد اولیه PE (خطی یا متقاطع) در ساخت انواع مخزن پلی اتیلن استفاده شود؟!. در پاسخ قصد داریم به بررسی این دو نوع ماده اولیه بپردازیم:

  • پلی‌ اتیلن های خطی:

مخزن پلی اتیلن خطی دارای طول عمر بالایی بوده و در برابر ترک و نشتی مقاوم است. آستانه‌ی تحمل ضربه‌پذیری نیز در این گونه ها بسیار ویژه است. عناصر تشکیل دهنده‌ی اینگونه مخازن پلی اتیلن خطی، حاوی رزین ها و دیگر ترکیباتی است که هماهنگ با ضوابط «FDA» می‌باشند. فلذا به جهت نگهداری آبهای شرب و مواد غذایی، کاملاَ مناسب هستند.

چنانچه درپی ساخت یک مخزن با فرم و کارایی خاص هستید، استفاده از PE خطی میتواند راهگشا باشد. چراکه مدلهای خطی، شدیداَ منعطف بوده و قابلیت جوشکاری های متنوع را فراهم می کنند. همچنین به سبب این انعطاف ویژه، به خوبی با اتصالات گوناگون هماهنگ میشوند.

  • مخزن پلی اتیلن متقاطع:

با وارد آمدن مولکولهای شبکه‌ای و ترکیب آن با PE، ساختار متقاطعی برای پلی اتیلنها بدست می‌آید. درنتیجه اگرچه میزان مقاومت مخازن پلی اتیلن متقاطع در شرایط محیطی سخت، بیشتر از مخزنهای خطی است. اما این مدل مخازن، فاقد استانداردهای FDA هستند. فلذا نگهداری آب آشامیدنی و غذا در آن مجاز نخواهد بود!!. بیاد داشته باشید که برای نگهداری مواد شیمیایی خطرناکتر، تانکرهای PE متقاطع گزینه‌ی بهتری هستند. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که جوشکاری بر روی این نوع پلی اتیلن‌ها، چندان موثر واقع نمیشود!!.

نکته: میزان تحمل دما در پلی اتیلن های متقاطع، اندکی بیشتر از گونه های خطی است. (150 درجه سانتی‌گراد > 140 درجه سانتی‌گراد)

پلی اتیلن چیست؟

پلی اتیلن چیست؟

پلی اتیلن (PE) یک پلیمر پلاستیکی است و از ترکیب اتم های کربن منفرد با یکدیگر، برای ایجاد زنجیره های بلند اتم های کربن ساخته می شود. به هر اتم کربن، معمولاً دو اتم هیدروژن متصل میشود تا تشکیل دهنده‌ی زنجیره های بلندی باشند. این زنجیره های بلند، با نام «ماکرومولکول» شناخته می شوند. پلی‌اتیلن یکی از متداول ترین پلاستیک های مهندسی شده در جهان است؛ که امروزه مخزن پلی اتیلن، یکی از محبوبترین محصولات برآمده از آن بشمار می‌آید. ویژگیهایی همچون:

  • قیمت عالی،
  • مقاومت شیمیایی بالا
  • شکل پذیری گسترده
  • و ساخت راحت،

از عوامل محبوبیت آنها در صنایع شیمیایی می‌باشد. پلی‌اتیلنها از خانواده ترموپلاستیک ها هستند. این پلاستیک ها دارای نیروهای ضعیفی بوده که درشت مولکول ها را با هم جذب می کنند. خانواده‌ی دیگر پلاستیک ها، «ترموست ها» هستند. ترموپلاستیک‌ها را میتوان با استفاده از روش ذوب، تغییر شکل داد؛ ولی ترموست‌ها فقط یکبار قابل استفاده هستند. فرآیند استفاده از حلال‌ها و گرما برای تبدیل از اتم های منفرد به رشته ای به طول هزاران اتم، پلیمریزاسیون نامیده میشود. درطی پلیمریزاسیون، زنجیره های کربنی زیادی در یک زمان ایجاد می شوند. هنگامی که پلی اتیلن مذاب می‌شود، زنجیره های بلند متحرک هستند. اما پس از خنک شدن، زنجیره های بلند در هم می پیچند و به هم متصل خواهند شد.

چگالی پلی اتیلن به فرایندی که برای ساخت آن استفاده می شود بستگی دارد. LDPE به‌عنوان پلی اتیلنهایی با چگالی پایین و HDPE به عنوان پلی اتیلنهایی با چگالی بالا شناخته می‌شوند. البته چگالی پلاستیک را می توان برای تولید محصولات با چگالی متوسط (MDPE) و وزن مولکولی فوق العاده بالا (UHMWPE) تغییر داد. خواص هر نوع PE به شکل و طول زنجیره‌‌‌های کربنی و میزان فشرده شدن آن ها بستگی دارد. درحقیقت این ساختار مولکولی آنهاست که کلید تطبیق پذیری PE را فراهم می کند.

ساختار ماهیتی مخزن پلی اتیلن

انواع مخزن پلی اتیلن میتواند بر اساس ویژگیهای ماهیتی خود، به حالت:

  • محکم یا شکننده،
  • شفاف، مات و یا دارای طیف رنگی،
  • چگالی بالا، متوسط یا چگالی پایین،

و… درآید. به‌همین دلیل بررسی ویژگیهای ماهیتی و ساختاری پلی اتیلن‌ها بسیار حیاتیست. طول زنجیره کربنی و وسعت انشعاب، بر خواص پلاستیک تأثیر زیادی می گذارد. میزان انشعاب زنجیره جانبی با نزدیکی مولکول ها به یکدیگر، متفاوت است. زنجیره های فشرده، پلاستیک های سفت و محکم تری را به وجود می آورند. گاهی اوقات مولکول ها در کنار یکدیگر قرار می گیرند. این امر باعث ایجاد توده سخت تری شده که به عنوان همترازی کریستالی شناخته می شود.

پلاستیک های با مقادیر بالای آرایش کریستالی، سخت تر و محکم تر هستند؛ اما شکننده تر می باشند. زنجیره‌های UHMWPE دارای انشعابات کمی هستند. بطوری که این پلاستیک ها اجازه می دهند تا مناطق کریستالی بسیار بیشتری نسبت به پلی اتیلن های با چگالی پایین ایجاد شود. زنجیرهایی که به طور تصادفی و بدون نظم چیده شده اند، ساختاری بی شکل می سازند. درجه انشعاب و بلورینگی در پلی اتیلن، تغییراتی در رفتار و ویژگی های آن ایجاد می کند. PE یک پلیمر شفاف است و با افزایش میزان کریستالی، سفید و شفاف می شود. البته می توان رنگدانه های متفاوتی را با آن ها ترکیب کرد. مسئله ای که بخصوص در تولید انواع مخزن پلی اتیلن چند لایه و جلوگیری از فساد سیالات و آب، شدیداَ ضروریست.

انواع مخزن پلی اتیلن

بسته به نیازهای فرمیک و کاربری های مختلف، انواع مخزن پلی اتیلن را میتوان در طرحهای مختلفی همچون:

  • مخازن زیرپله ای
  • عمودی (ورتیکال)
  • افقی (هوریزونتال)
  • مکعبی
  • استوانه ای
  • کتابی
  • سپماش و نگهداری کودهای شیمیایی
  • مخزنهای مخصوص آتش نشانی
  • مخزن‌های دریایی و کاروانی
  • منابع مدولار و…

طراحی و تولید نمود. برخی از این مدلها را در ادامه از نظر خواهیم گذراند.

محصول پیشنهادی: مخزن اسید

مخزن عمودی پلی اتیلن

مخزن عمودی پلی اتیلن

انواع مخزن آب عمودی پلی اتیلن به پای ثابت شرکت های صنعتی بزرگ و نیروگاه ها، به جهت ذخیره سازی حجیم سیالات تبدیل شده‌اند. بطوریکه امروزه تقریباَ تمامی صنایع بزرگ ایران و جهان، از مخزن پلی اتیلن عمودی استفاده می کنند. جهت پاسخگویی به نیازهای ظرفیتی بسیار بالا، استفاده از مخازن افقی به هیچ وجه عاقلانه نخواهد بود. زیرا باید بصورت افقی گسترده شوند و فضای زیادی از محیط را اشغال میکنند!!. به‌علاوه در هنگام تخلیه نیز درصد باقی ماندن سیال در محفظه‌های طولانی افقی، شدیداَ افزایش می‌یابد!. (موجب تشکیل لایه‌های رسوبی وحشتناکی میشود)

اگرچه که بایستی دقت داشته باشید، اولاَ برای نصب مخزن پلی اتیلن عمودی، هیچگونه محدودیت ارتفاعی نداشته باشید. و ثانیاَ، از تعداد لایه‌ی مناسبی برای ساخت این تانکرها بهره ببرید؛ تا در مقابل نور خورشید، سریعاَ دچار خرابی نشوند. (و سیال درون آن نیز فاسد نشود)

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها در طراحی مخزن عمودی، حفظ یکپارچگی تانکر است. ساخت یک تکه، عملکرد طولانی مدت را تضمین نموده و عمر مفید مخزن پلی اتیلن عمودی را افزایش می‌دهد. چراکه یکپارچگی حلقه تانکر یا طراحی ساختاری (اتصال جداره‌ها به هم)، در پی تنش‌های وارده به ‌خطر نمی‌افتد. مخزنهای عمودی غالباَ تا ظرفیت 58000 لیتر و بیشتر طراحی می گردند.

اهمیت یکپارچگی فلنج تخلیه

خروجی فلنج دار یکپارچه‌ی قالب‌گیری شده در بسیاری از انواع مخازن پلی اتیلن، یک سیستم فلنج همگن است که در حین ساخت به عنوان بخشی از مخزن پلی اتیلن قالب‌گیری می‌شود. بدین صورت که آن را به بخشی بدون تنش از مخزن تبدیل می‌کند. درحقیقت فلنج از همان مواد تشکیل دهنده‌ی تانکر ساخته شده‌است و اصطلاحاَ یک درج یا پیوند جداگانه نیست. برخی از شرکتها از یک ماده، مخازن را ایجاد نمده و سپس یک فلنج را پس از تولید، برای زهکشی و تخلیه وارد می کنند. فلنج فلزی درج‌شده یا پیوند یافته در صنعت مخزن رایج است. اما قطعاَ بلحاظ استحکام و عدم بروز تنش، به پای مزایای خروجی‌های یکپارچه (قالب گیری‌شده) نمی‌رسد.

لازم به ذکر است که:

«شعاع بند انگشتی» به لبه یا قسمتی از مخزن پلی اتیلن گفته میشود که دیواره‌ی کناری با کف مخزن اتصال می‌یابد. پس از تولید مخازن پلی اتیلن، با وارد آمدن یک بخش الحاقی (مانند درج‌های تخلیه‌ی سیال)، لبه‌های شعاع بند انگشتی در معرض تنش سختی قرار میگیرد. درنتیجه احتمال نشت و کاهش استحکام افزایش می‌یابد!!.

شعاع بند انگشتی، ضخیم ترین قسمت مخزن است. چنانچه درج از فلز ساخته شده باشد، احتمالاَ با مجموعه جدیدی از مشکلات مواجه خواهید شد!!. زیرا واکنش های شیمیایی در محل برخورد مواد مخزن با فلز یک درج، می توانند یک نقطه تنش برای پلاستیک ایجاد کنند. مسئله‌ای که می تواند باعث نشت یا ترک در مدت زمان کوتاهی شود.

مخزن پلی اتیلن افقی

مخزن پلی اتیلن افقی

اگرچه برای گسترش ظرفیتی، مخزن پلی اتیلن افقی گزینه مناسبی محسوب نمی شود. اما مخازن افقی همواره انتخاب جالب توجهی برای فضاهای کم ارتفاع و استفاده‌ی بهینه از فضاهای کوتاه و پرت هستند.  بطورکلی اما، چرا گاهاَ مخزنهای پلی اتیلنی ذخیره سازی افقی انتخاب می شود؟!. کارشناسان در پاسخ به این سوال، سه مزیت اصلی را مطرح میکنند که:

در مواقعی که تحرک لازم است، استفاده از مخزن پلی اتیلن افقی گزینه‌ای ضروریست. بخصوص اگر به جابجایی های مکرر تانکرها نیاز باشد. نتایج تحقیقات نیز ثابت کرده است که مخازن افقی کوچک، میتوانند مستحکمتر از مخازن عمودی بزرگ عمل کنند. (در برابر ضربات)

ضمناَ اینگونه مخازن علاوه بر رفع دغدغه‌ها برای ذخیره سازی در فضاهای با ارتفاع محدود، قابلیت نصب بر روی تریلی ها را نیز دارند. مخازن افقی برای جلوگیری از غلتیدن به عقب و جلو، پایه های قالب بندی‌شده را ارائه می دهند. پایه‌هایی که با نام بازویی نیز شناخته میشوند و بدلیل قالب گیری یکپارچه، مخزن پلی اتیلن را با تنش روبرو نمی‌سازند. نکته منفی این است که تخلیه کامل از این تانکرها، همواره سخت تر می‌باشد. زیرا مقداری از محلول می تواند در پایه های مخزن نشسته و باقی بماند. (موجب رسوب شود!)

مخزن ته قیفی پلی اتیلن

مخزن پلی اتیلن ته قیفی، گونه ای دیگر از مخازن PE است که با کانسپت تخلیه‌ی راحت‌تر سیالات ارزشمند و پرهزینه، تولید میشود. بنابراین بیشتر از آنکه برای ذخیره‌سازی آبها بکار رود؛ بمنظور نگهداری سیالات اسیدی و شیمیایی استفاده میشود. بلحاظ فرمیک، بدنه‌ی مخزن پلی اتیلن ته قیفی در بخش بالایی و وسط به صورت استوانه‌ی عمودی و در بخش پایینی، بصورت یک مخروط است. تعبیه‌ی یک شیر تخلیه در بخش مخروطی شکل این مخازن، شرایط را برای تخلیه 100درصدی سیال فراهم میکند. ظرفیتهای مختلف این تانکرها بمنظور نگهداری انواع:

  • اسیدهای کم غلظت
  • آب تصفیه شده‌ی شهری
  • ذخیره سازی و توزیع مواد شیمیایی صنعتی
  • نفت و گاز
  • خمیر و کاغذ
  • سیالات دارویی و…

مورد استفاده قرار می‌گیرد. تولید یکپارچه‌ی این تانکرها، موضوعی پراهمیت بشمار میرود. چراکه یک تانکر استاندارد و قالب‌ گیری‌شده (یکپارچه)، علاوه بر ماندگاری بیشتر، در عملیات تخلیه نیز کارآمدتر است. (چه بوسیله‌ی شیرهای تخلیه و چه توسط فلنج های درج‌شده؛ که غالباَ یک تا دو اینچ بالاتر از نقطه‌ی انتهایی پایین مخازن نصب میشوند)

درصورتی که تخلیه کامل صورت نگیرد، ماده شیمیایی ذخیره شده رسوب ایجاد می کند. در نتیجه ممکن است به تمیز کردن دستی و فرآیندهای پاکسازی زمان بر نیاز داشته باشد. فرآیندهایی که گاهاَ میتواند با حضور فیزیکی افراد، مخاطراتی را نیز برای سلامتی در پی داشته باشد!. خوشبختانه انواع مخزن پلی اتیلن ته قیفی شرکت هلدینگ برتر، شرایط را برای تخلیه‌ی کامل سیالات فراهم میسازد.

مخازن کتابی پلی اتیلن

مدل های مخزن کتابی، بر مبنای فرم مکعبی شکل گرفته‌اند. با این تفاوت که بسیار باریک تر بوده و به لحاظ ارتفاع، کمی نسبت به مدلهای مکعبی بلندتر هستند. باریک بودن این مخازن موجب شده تا امکان عبور آنها از دروازه‌های منازل مسکونی و آپارتمانها فراهم شود. همچنین برای آپارتمانهای مسکونی مرتفع که تعبیه‌ی مخزن پلی اتیلن (یا هر جنس دیگری) برای هریک از واحدها الزامیست، استفاده از مخزن کتابی بسیار رایج است. درحقیقت بدلیل باریک بودن آنها، میتوان تعداد زیادی از مخازن کتابی را در کنار هم نصب نمود. (تفکیک مناسب تانکرهای ذخیره‌ی آب هر واحد)

غالباَ در بخش زیرین مخزن های کتابی نیز بازویی تعبیه می شود تا ثابت بایستند.

مخزن پلی اتیلن دفنی

مخزن پلی اتیلن دفنی

تفاوت اساسی بین مخازن دفنی و غیر دفنی، مربوط به مهندسی ویژه برای تولید مخازن غیر دفنی می‌باشد. در یک نگاه ساده، اینگونه بنظر می‌آید که انواع مخزن پلی اتیلن غیردفنی، باید محکم تر و ماندگارتر از تانکرهای دفنی باشند. زیرا دائماَ در معرض نور آفتاب و ضربات وارده قرار دارند. اما این یک تصور اشتباه است. چراکه مخازن دفنی نیز با چالش های مختلفی همچون:

  • تحمل نیروهای وارده ترافیکی
  • و تحمل فشارهای وارده از سوی خاک،

مواجه هستند. بنابراین در نظرگیری مقاومت مکانیکی مناسب برای انواع مخزن پلی اتیلن دفنی، موضوعی بسیار پراهمیت است. بطور کلی هدف از دفن مخازن:

  • دور نگه داشتن آن­ها از دید،
  • ایجاد فضای اضافی (صرفه جویی در فضا با قرارگیری تانکرها در زیرزمین)،
  • حفاظت تانکر در برابر نور خورشید؛ و
  • همچنین نگهداری طولانی مدت مخزن در شرایط محیطی سخت،

خواهد بود. تولید کنندگان مخزن پلی اتیلن دفنی، مجموعه ای از دستور العملها را برای نصب این نوع تانکرها تعیین می کنند که باید به دقت رعایت شود.

محصول مرتبط: مخزن آب زیرزمینی کاروگیت

مخازن دو جداره پلی اتیلن

مخزن دوجداره پلی اتیلن

هیچ چیز مهمتر از نگهداری و جابجایی ایمن مواد شیمیایی خطرناک نیست. جلوگیری از نشت مواد خطرناک با مخزن پلی اتیلن دوجداره و عدم آسیب به کارکنان و اموال، همواره بایستی در اولویت اصلی امور قرار داشته باشد. البته در بعد سلامت روزمره نیز، موضوع نگهداری باکیفیت آب آشامیدنی بسیار پراهمیت می‌باشد. مدلهای مخزن ذخیره سازی پلاستیکی دو جداره، درحقیقت یک مخزن داخلی دارای پوشش ثانویه هستند. به‌لطف این دو جداره‌ی همپوشانی‌شده، ذخیره‌ی ایمن مواد شیمیایی توسط مخزن پلی اتیلن دوجداره فراهم شده است.

ذکر این نکته الزامیست که مخازن دو جداره، محافظتی عالی در برابر نشت مواد شیمیایی خطرناک برای پرسنل و محیط زیست ارائه می دهند. چنانکه با محصور کردن مخزن ذخیره اولیه در یک مخزن بیرونی مهر و موم‌شده، مهار ثانویه‌ی 100 درصدی را بوجود می‌آورند. چنانچه هرگونه نشت شیمیایی در مخزن داخلی رخ دهد، سیال بطور کامل از محیط بیرون (در پوسته بیرونی) محفوظ نگاه داشته میشود. اما آیا در صورت آسیب جداره‌ی داخلی، فعالیت های نگهداری به طور کامل مختل می شود؟!. پاسخ مشخص است: خیر!.  چراکه گنبد داخلی تانکر با دیواره جانبی تانکر بیرونی، همپوشانی دارد. این همپوشانی موجب میشود تا از ورود:

  • آب باران،
  • زباله،
  • گرد و خاک

و سایر آلاینده ها به بخش ذخیره سازی سیالات، جلوگیری گردد. فلذا می توانید تا زمانی که مخزن پلی اتیلن اولیه تخلیه و بازرسی شود (برای یافتن منبع نشتی)، به دپو و استفاده از ماده شیمیایی ادامه دهید.

نکته‌ی کاربردی: انعطاف پذیری بالا، یکی از دلایل محبوبیت این مدلها محسوب می‌شود.

مخزن پلی اتیلن دریایی و کاروانی

اینگونه مخازن پلی اتیلن با نام تانک دریایی نیز شناخته میشوند که برای نصب در کشتی‌ها مناسب هستند. استفاده در کاروانهای سبک مسافرتی (در مدلهای کم حجم‌تر)، از دیگر مزایای کاربردی این مخزنهاست. مدل‌های مخزن پلی اتیلن دریایی ارزان بوده و حداکثر مقاومت در برابر خوردگی را تضمین می کنند. باتوجه به مواردی همچون:

  • سفرهای دریایی طویل المدت و
  • سمی نبودن مواد تشکیل دهنده این تانکرها،

می توان از آنها برای نگهداری آب آشامیدنی، حتی برای مدت نسبتا طولانی استفاده کرد. نصب این مخازن PE بسیار ساده است و به طور کلی با کیت فیکس کننده کامل (با درج و براکت) ارائه می شوند. غالباَ مخزن پلی اتیلن دریایی به سیستم آب روی کشتی متصل می شود. اما در صورت لزوم، می توان آنها را به صورت دستی نیز پر و تخلیه نمود.

تانکر ذخیره آب آتش نشانی

مخزن پلی اتیلن ذخیره آب آتش نشانی، گونه‌ای فرعی از مخازن پلی اتیلنی بشمار میرود. درواقع از تمامی مدلهای افقی و عمودی (و استوانه ای و مکعبی) میتوان برای ذخیره سازی و تأمین آب برای عملیات های اطفاء حریق استفاده نمود. بیاد داشته باشید که ظرفیت مخازن پلی اتیلن آتش نشانی، به میزان:

  • مکش باکسهای اطفاء حریق و
  • قطر شیلنگها،

بستگی دارد. بطوریکه مخزن مورد نظر بایستی دارای ظرفیتی باشد که تا حدود 12 الی 15 دقیقه، آب موردنیاز سیستمهای اطفاء حریق اتصال یافته را تأمین نماید.

مقاوم سازی تانکر PE در برابر اشعه خورشید

برای آن که مخازن پلی اتیلنی در برابر اشعه ماوراء بنفش تخریب نشوند، هنگام ساخت به ترکیبات آن 2 تا 3 درصد پودر کربن سیاه اضافه می شود. مواد آنتی یو وی دیگری نیز گاهاَ به مواد اولیه مخزن پلی اتیلن اضافه میشود. مجموعه‌ی این اقدامات باعث می شود تا عمر طولانی تری به چرخه استفاده از این تانکرها بخشیده شود.

قیمت مخزن پلی اتیلن

قیمت مخزن پلی اتیلن

پنج عامل اصلی در تعیین نهایی قیمت مخزن پلی اتیلن، نقش بسزایی دارند. این عوامل دسته بندی شده، عبارتند از:

  1. ویژگیهای مخازن:

مسلماَ مشخصات فنی مخازن، نقش مهمی در تعیین قیمت مخزن پلی اتیلن ایفا میکنند. بطوری‌که تمامی فاکتورهای: ابعاد و اندازه، ظرفیت، وزن و تعداد لایه‌ها، مستقیماَ در مشخص سازی هزینه‌ها موثرند. ضخامت جداره ها و تعداد لایه‌ها نیز دیگر فاکتورهای موثر بر قیمتها محسوب میشوند.

  1. قیمت مواد اولیه:

زمانی که نفت خام، مواد افزودنی یا سایر مواد اولیه مورد استفاده در ساخت رزین پلی اتیلن کم و بیش در دسترس قرار می گیرد، هزینه تولید رزین نیز افزایش می یابد. نوسانات قیمتهای جهانی نیز، عامل مهم دیگریست که باید بدان توجه شود.

  1. افزایش تقاضا:

درصورت وجود تقاضای زیاد، قیمت مخزن پلی اتیلن به طور قابل توجهی افزایش می یابد. البته که گروه صنعتی هلدینگ صنایع برتر فارغ از توجه به چنین شرایطی، همواره در مسیر ثبات قیمتها گام برداشته است.

  1. میزان عرضه رزین پلی اتیلن:

عرضه پلی اتیلن موجود نیز بر نرخ بازار مخازن پلی اتیلن تاثیر مستقیمی می گذارد. اگر پلی‌اتیلن مازاد در پایان سال وجود داشته باشد، تولید کنندگان ممکنست محصولشان را با تخفیف عرضه کنند. بطور مشابه، عرضه کم ممکن است باعث افزایش تقاضا شود و قیمت مخزن پلی اتیلن را برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان افزایش دهد.

  1. هزینه‌های متفرقه:

مواردی مانند سفارشی سازی و هزینه های نیروی انسانی نیز در تعیین هزینه‌های مخزن PE موثر می‌باشد. ضمناَ تمامی کارخانجات سراسر جهان، بایستی هزینه‌های انرژی مصرف‌شده در تولید را نیز در تعیین قیمتها لحاظ کنند.

جهت خرید و یا استعلام قیمت مخزن پلی اتیلن، می توانید با کارشناسان ما در گروه صنعتی هلدینگ برتر در ارتباط باشید. کارشناسان ما با افتخار شما را راهنمایی خواهند نمود.

سوالات پر تکرار و متداول مخازن پلی اتیلن

  1. آیا نصب مخزن پلی اتیلن در نزدیکی دریاها و برای آبهای تصفیه شده، مناسب است؟

بله. هم بلحاظ مقاومت در برابر شوری خاک و آبهای موجود در کرانه‌های ساحلی، مقاومت مخازن پلی اتیلن عالیست. و هم بلحاظ نگهداری آبهای شرب تصفیه‌شده، عملکردی بی نقص را ارائه می کنند. (در صورت ساخته شدن از پلی اتیلن با خلوص کامل)

  1. وزن مخصوص تانک های پلی اتیلنی چقدر است؟

اکثر مخازن با وزن مخصوص 1.5 تا 1.9 ارائه می شوند. ظرفیت های اسمی نیز بطور معمول از 10 گالن تا 20000 گالن متغیر است.

  1. آیا مخزن پلی اتیلن زرد برای نگهداری آب مناسب است؟

مخزنهای زرد از رزین پلی اتیلن با درجه مواد غذایی دارای تاییدیه FDA ساخته نمی شوند. درنتیجه برای نگهداری و ذخیره سازی آب آشامیدنی مورد تایید نیستند.

  1. مخازن مناسب جهت نگهداری آب؟

مخزنهای سه و چهار لایه، برای نگهداری آب در فضاهای باز (در معرض انوار خورشید) مناسبند. زیرا هم مانع عبور نور خورشید و فساد آب و سیالات میشوند. و هم از تبخیر و یا یخ بستن آب در محیط های شدیداَ داغ یا سرد، جلوگیری میکنند. هرگونه عبور نور در مخزن های پلی اتیلن تک و دو لایه، منجر به تشکیل جلبک و میکروارگانیسم و فاسد شدن آب و سیالات شیمیایی میگردد!.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]